Παραβιάσεις κανόνων ασφαλείας προκάλεσαν την καταστροφική κατολίσθηση στη Σενζέν

Παραβιάσεις κανόνων ασφαλείας προκάλεσαν την καταστροφική κατολίσθηση στη Σενζέν Facebook Twitter
Όγκοι λάσπης καταπλάκωσαν πολυώροφα κτίρια στο βιομηχανικό πάρκο, ισοπεδώνοντάς τα σε διάστημα δευτερολέπτων.
0


H κατολίσθηση στη νότια Κίνα που ήταν αιτία να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και περισσότεροι από 70 να αγνοούνται προκλήθηκε από παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας και όχι από φυσική καταστροφή, αναφέρει κυβερνητική ιστοσελίδα που επικαλείται τις τοπικές αρχές.


Έρευνα που διεξήγαγε ομάδα στην Σενζέν υπό την επίβλεψη της κινεζικής κυβέρνησης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καταστροφή στις 20 Δεκεμβρίου προήλθε από υλικό οικοδομικών αποβλήτων σε χώρο υγειονομικής ταφής και όχι από φυσική γεωλογική κίνηση, αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην κυβερνητική ιστοσελίδα η οποία σημειώνει "Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν αυστηρά σύμφωνα με τον νόμο".

Η καταστροφή που οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα και καταπλάκωσε 33 κτίρια σε βιομηχανικό πάρκο, έχει εγείρει ερωτήματα για τις προδιαγραφές ασφαλείας στα βιομηχανικά κτίρια στην Κίνα και την έλλειψη εποπτείας που έχει προκαλέσει θανατηφόρα ατυχήματα --μια συνέπεια της ταχείας ανάπτυξης της χώρας.

Παραβιάσεις κανόνων ασφαλείας προκάλεσαν την καταστροφική κατολίσθηση στη Σενζέν Facebook Twitter
Η κατολίσθηση κάλυψε μια περιοχή άνω των 380.000 τετραγωνικών μέτρων- περίπου 60 γήπεδα ποδοσφαίρου- και το ύψος της λάσπης έφθασε σε ορισμένα σημεία τα 10 μέτρα


Στο βιομηχανικό πάρκο της Σενζέν υπάρχει ακόμη κίνδυνος κατολισθήσεων σε τρία διαφορετικά μέρη και επαγγελματίες έχουν συμφωνήσει στο θέμα αυτό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο αξιωματούχο στην Σενζέν.


"Υπάρχουν επίσης επικίνδυνα χημικά στοιχεία που πρέπει να εντοπιστούν και να γίνει η διαχείρισή τους", δήλωσε ο Γιανγκ Σενγκτζούν, επικεφαλής του Γραφείου Στέγασης και Αστικής-Αγροτικής Ανάπτυξης στην Σενζέν και πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ατμοσφαιρική ή υδάτινη ρύπανση.
Η εταιρεία Shenzhen Yixianglong που διαχειρίζεται το χώρο υγειονομικής ταφής είχε κληθεί να σταματήσει τις εργασίες της τέσσερις ημέρες πριν από την καταστροφή, δήλωσε στέλεχος που διόρισε η κυβερνητική υπηρεσία εποπτείας.


Το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι η χωματερή χρησιμοποιείτο 10 μήνες μετά την υποτιθέμενη διακοπή παραλαβής αποβλήτων, με την εταιρία να έχει κερδίσει περίπου 1,16 εκατομμύριο δολάρια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υιοθέτησαν εξάχρονη με νανισμό και διαπίστωσαν ότι είναι ενήλικη- Η πρωτοφανής ιστορία που έγινε ντοκιμαντέρ

Διεθνή / Natalia Grace: Η γυναίκα με νανισμό που κατηγορήθηκε ότι παρίστανε το παιδί απαντά για πρώτη φορά

Η πρωτοφανής ιστορία της έγινε ντοκιμαντέρ - Η δικαστική διαμάχη με την "οικογένειά" της, η αλήθεια περί ψυχοπάθειας και η απόφαση να δώσει στη δημοσιότητα τη δική της εκδοχή
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ