«Πάρα πολύ ταπεινό»: Τζόνσον και Τριντό «κοντράρονται» για το ποιος έχει το μικρότερο ιδιωτικό τζετ

«Πάρα πολύ ταπεινό»: Τζόνσον και Τριντό «κοντράρονται» για το ποιος έχει το μικρότερο ιδιωτικό τζετ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Οι δισεκατομμυριούχοι, συνήθως, «κοντράρονται» για το ποιος έχει το μεγαλύτερο ιδιωτικό τζετ. Οι πρωθυπουργοί από την άλλη, όπως φάνηκε από τον διάλογο του Μπόρις Τζόνσον με τον Τζάστιν Τριντό, κάνουν αντίστροφα αυτή τη διαφωνία. 

Αυτό συνέβη και όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός συνάντησε τον Καναδό ομόλογό του, στο περιθώριο της G7 στη Γερμανία. Αμφότεροι έφτασαν εκεί έπειτα από νυχτερινή πτήση, μετά τη συμμετοχή τους στη σύνοδο της Κοινοπολιτείας στη Ρουάντα. Κάτι που επεσήμανε ο Τζόνσον μόλις πήραν τις θέσεις τους. 

«Είδα το Canada Force One, είναι μεγάλο αεροπλάνο», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος του Καναδά. «Δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το δικό σας», του απάντησε ο Τριντό, αλλά ο Τζόνσον έσπευσε να απαντήσει «Όχι, το δικό μας είναι πάρα πολύ ταπεινό». 

Η αλήθεια είναι πως αμφότεροι έχουν δίκιο, ανάλογα πως το βλέπει κανείς, σημειώνει ο Guardian. Το επίσημο αεροσκάφος του Τριντό είναι ένα Airbus CC-150 Polaris, μια στρατιωτική εκδοχή του σχετικά ηλικιωμένου A310-300, μοντέλο που είναι σε υπηρεσία εδώ και τέσσερις δεκαετίες. 

Με μήκος 47 μέτρα, είναι κατά 2 μ. μεγαλύτερο από εκείνο με το οποίο πήγε στην G7 ο Τζόνσον. Όμως, το επίσημο βρετανικό πρωθυπουργικό αεροσκάφος είναι ένα Voyager, ένα αεροπλάνο της RAF που χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό στον αέρα, ενώ είναι εξοπλισμένο για τη χρήση από VIP επιβάτες. Βασισμένο στο Airbus A330, έχει μήκος σχεδόν 60 μέτρα. 

Αλλά, αυτό το αεροσκάφος χρησιμοποιείται και από τη βασιλική οικογένεια, η οποία έχει προτεραιότητα και ο πρίγκιπας Κάρολος επίσης μετείχε στη σύνοδο της Κοινοπολιτείας. Κάτι που σημαίνει πως το συγκεκριμένο αεροπλάνο είναι ακόμη στο Κιγκάλι. 

Ο Τζόνσον έχει πρόσβαση σε ναυλωμένο τζετ, που επίσης είναι βαμμένο στα χρώματα της βρετανικής σημαίας. Πρόκειται για Airbus A321, που έχει μήκος «μόλις» 45 μέτρα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Διεθνή / «Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Οι νέες δηλώσεις του Χαμενεΐ έρχονται εν μέσω της βαθιάς εσωτερικής κρίσης που ταλανίζει το Ιράν εδώ και εβδομάδες, με χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, σε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αναταραχές από την επανάσταση του 1979
THE LIFO TEAM
Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM