«Πάρα πολύ ταπεινό»: Τζόνσον και Τριντό «κοντράρονται» για το ποιος έχει το μικρότερο ιδιωτικό τζετ

«Πάρα πολύ ταπεινό»: Τζόνσον και Τριντό «κοντράρονται» για το ποιος έχει το μικρότερο ιδιωτικό τζετ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Οι δισεκατομμυριούχοι, συνήθως, «κοντράρονται» για το ποιος έχει το μεγαλύτερο ιδιωτικό τζετ. Οι πρωθυπουργοί από την άλλη, όπως φάνηκε από τον διάλογο του Μπόρις Τζόνσον με τον Τζάστιν Τριντό, κάνουν αντίστροφα αυτή τη διαφωνία. 

Αυτό συνέβη και όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός συνάντησε τον Καναδό ομόλογό του, στο περιθώριο της G7 στη Γερμανία. Αμφότεροι έφτασαν εκεί έπειτα από νυχτερινή πτήση, μετά τη συμμετοχή τους στη σύνοδο της Κοινοπολιτείας στη Ρουάντα. Κάτι που επεσήμανε ο Τζόνσον μόλις πήραν τις θέσεις τους. 

«Είδα το Canada Force One, είναι μεγάλο αεροπλάνο», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος του Καναδά. «Δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το δικό σας», του απάντησε ο Τριντό, αλλά ο Τζόνσον έσπευσε να απαντήσει «Όχι, το δικό μας είναι πάρα πολύ ταπεινό». 

Η αλήθεια είναι πως αμφότεροι έχουν δίκιο, ανάλογα πως το βλέπει κανείς, σημειώνει ο Guardian. Το επίσημο αεροσκάφος του Τριντό είναι ένα Airbus CC-150 Polaris, μια στρατιωτική εκδοχή του σχετικά ηλικιωμένου A310-300, μοντέλο που είναι σε υπηρεσία εδώ και τέσσερις δεκαετίες. 

Με μήκος 47 μέτρα, είναι κατά 2 μ. μεγαλύτερο από εκείνο με το οποίο πήγε στην G7 ο Τζόνσον. Όμως, το επίσημο βρετανικό πρωθυπουργικό αεροσκάφος είναι ένα Voyager, ένα αεροπλάνο της RAF που χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό στον αέρα, ενώ είναι εξοπλισμένο για τη χρήση από VIP επιβάτες. Βασισμένο στο Airbus A330, έχει μήκος σχεδόν 60 μέτρα. 

Αλλά, αυτό το αεροσκάφος χρησιμοποιείται και από τη βασιλική οικογένεια, η οποία έχει προτεραιότητα και ο πρίγκιπας Κάρολος επίσης μετείχε στη σύνοδο της Κοινοπολιτείας. Κάτι που σημαίνει πως το συγκεκριμένο αεροπλάνο είναι ακόμη στο Κιγκάλι. 

Ο Τζόνσον έχει πρόσβαση σε ναυλωμένο τζετ, που επίσης είναι βαμμένο στα χρώματα της βρετανικής σημαίας. Πρόκειται για Airbus A321, που έχει μήκος «μόλις» 45 μέτρα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM