Εντύπωση προκαλούν οι νέες δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος, σε ερωτήσεις κατά την επιστροφή του από την Πολωνία για την ισλαμιστική βία, τόνισε ότι φονταμενταλιστές έχουν και οι Καθολικοί.

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δολοφονία του 85χρονου ρωμαιοκαθολικού ιερέα στη Γαλλία είπε: «Νομίζω ότι σχεδόν σε όλες τις θρησκείες υπάρχει πάντα μια μικρή ομάδα φονταμενταλιστών, έχουμε και εμείς οι καθολικοί». 

«Δεν θέλω να μιλάω για την ισλαμική βία, διότι κάθε μέρα που κοιτάζω τις εφημερίδες, βλέπω ότι υπάρχει βία και εδώ στην Ιταλία. Καθημερινά κάποιος σκοτώνει τη φίλη του ή τη μητέρα του», τόνισε επίσης ο ποντίφηκας, ο οποίος σημείωσε ότι θα ήταν λάθος να ταυτιστεί το Ισλάμ με τη βία. 


«Αν μιλήσω για την ισλαμική βία θα πρέπει να μιλήσω και για τη βία των καθολικών. Δεν χρησιμοποιούν όλοι οι μουσουλμάνοι βία, όπως ούτε και όλοι οι καθολικοί», επισήμανε.

 «Οι πρωταρχικοί λόγοι της τρομοκρατίας είναι η κοινωνική αδικία και η ειδωλολατρία του χρήματος» σημείωσε επίσης και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι είναι επικίνδυνο να το πω αυτό, αλλά η τρομοκρατία αναπτύσσεται όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή και όταν τα χρήματα θεοποιούνται και τίθενται στο επίκεντρο του κόσμου». 

«Αυτός είναι ο πρώτος λόγος ύπαρξης της τρομοκρατίας και στρέφεται εναντίον όλης της ανθρωπότητας. Ας μιλήσουμε γι 'αυτό», είπε ο πάπας Φραγκίσκος.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr