Πάνω από 500 ανθρωποκτονίες το 2016 στο Σικάγο

Πάνω από 500 ανθρωποκτονίες το 2016 στο Σικάγο Facebook Twitter
0

Ξεπέρασαν τις 500 οι ανθρωποκτονίες οι οποίες διαπράχθηκαν μέσα στο 2016 στο Σικάγο, έπειτα από ένα υποτίθεται εορταστικό τριήμερο που αποδείχθηκε εξαιρετικά πολυαίμακτο· ο αριθμός των φόνων ξεπέρασε έτσι αυτόν που είχε καταγραφεί ολόκληρο το 2015 στην πόλη αυτή του Ιλινόι, στις βόρειες ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικάνικα ΜΜΕ και την αστυνομία.

 

Δεκατρείς άνθρωποι δολοφονήθηκαν το τριήμερο – η Δευτέρα ήταν η Ημέρα της Εργασίας και άρα αργία – ενώ τα θύματα των επεισοδίων ένοπλης βίας ανήλθαν συνολικά σε 65, τα μισά εξ αυτών μόνο τη Δευτέρα, όπως έγραψε στο χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα Chicago Tribune.

 

Σύμφωνα με έναν απολογισμό ως νωρίς το πρωί της Τρίτης, φέτος έχουν διαπραχθεί 512 ανθρωποκτονίες στο Σικάγο, μια πόλη ιδιαίτερα κακόφημη σε ό,τι αφορά τη χρήση βίας.

 

Η αστυνομική διεύθυνση του Σικάγου (CPD) ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι με βάση τα δικά της στατιστικά στοιχεία, ως το βράδυ της Δευτέρας είχαν διαπραχθεί 488 ανθρωποκτονίες, διευκρινίζοντας ότι την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ο αριθμός των φόνων ανερχόταν σε 331.

 

Ολόκληρο το 2015, η αστυνομία είχε καταγράψει 481 ανθρωποκτονίες στην τρίτη πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Τρίμπιουν, η CPD θεωρεί ότι ο αυξημένος αριθμός των φόνων του τριημέρου οφείλεται στα αντίποινα στα οποία προχώρησαν συμμορίες για να εκδικηθούν για βίαια επεισόδια στην αρχή του Σαββατοκύριακου.

 

Με αυτή την έξαρση των φόνων στο Σικάγο ο δείκτης των ανθρωποκτονιών επανήλθε σε ένα επίπεδο δίχως προηγούμενο από τη δεκαετία του 1990, όταν κάθε χρόνο έχαναν τη ζωή τους κατά μέσον όρο 900 άνθρωποι, υπενθυμίζει η Σικάγο Τρίμπιουν.

 

Τον Αύγουστο στην πόλη καταγράφηκαν 90 ανθρωποκτονίες, δηλαδή ένας αριθμός παρόμοιος με εκείνον του Ιουνίου του 1996. Ο χειρότερος μηνιαίος απολογισμός χρονολογείται τον Ιούνιο του 1993, όταν είχαν δολοφονηθεί 99 πρόσωπα, προσθέτει η εφημερίδα.

 

Η Νέα Υόρκη αντιθέτως, βίωσε ένα καλοκαίρι με τις λιγότερες ανθρωποκτονίες των τελευταίων είκοσι ετών, διαβεβαίωσε χθες ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης (NYPD), Μπιλ Μπράτον.

 

Τον Αύγουστο καταγράφηκαν περίπου τριάντα ανθρωποκτονίες, αριθμός παρόμοιος με πέρυσι.

 

Από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς στην μεγαλύτερη αμερικανική πόλη έχουν καταγραφεί 227 ανθρωποκτονίες (234 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο), ενώ ολόκληρο το 2015 διαπράχθηκαν 352 φόνοι, σύμφωνα με τα εγκληματολογικά στατιστικά στον ιστότοπο της NYPD, η τελευταία ενημέρωση των οποίων έγινε την 28η Αυγούστου.

 

Συγκριτικά, το 1993 το σύνολο των ανθρωποκτονιών στη Νέα Υόρκη είχε φθάσει τις 1.946.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM
Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM