Πάνω από 200 ναύτες έφυγαν από αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, έπειτα από αυτοκτονίες μελών του πληρώματος

ΗΠΑ: Πάνω από 200 ναύτες έφυγαν από αεροπλανοφόρο, έπειτα από αυτοκτονίες μελών του πληρώματος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Περισσότεροι από 200 ναύτες απομακρύνθηκαν από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George Washington έπειτα από αυτοκτονίες μελών του πληρώματος, από τις οποίες τρεις μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, τον Απρίλιο.  

Οι ναύτες μεταφέρθηκαν σε εγκατάσταση του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ συνεχίζεται η μακρά διαδικασία επισκευών στο πυρηνικό αεροπλανοφόρο, στο ναυπηγείο Newport News της Βιρτζίνια. Τους τελευταίους 12 μήνες, επτά μέλη του πληρώματος έχουν πεθάνει, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων που έβαλαν τέλος στη ζωή τους. Κάτι που έκανε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να ανοίξει έρευνα για το κλίμα και την κουλτούρα διοίκησης στο αεροπλανοφόρο. 

Ο διοικητής του αεροπλανοφόρου, Μπρεντ Γκοτ, αποφάσισε να επιτρέψει στους ναύτες που έμεναν στο πλοίο να μετακινηθούν σε άλλα καταλύματα, ανακοίνωσε το Ναυτικό. Την πρώτη ημέρα της διαδικασίας, που ξεκίνησε τη Δευτέρα, περισσότεροι από 200 ναύτες έφυγαν από το αεροπλανοφόρο και εγκαταστάθηκαν σε κοντινή εγκατάσταση του Πολεμικού Ναυτικού. 

Το σχέδιο μετακίνησης θα συνεχιστεί μέχρι να έχουν φύγει όλοι οι ναύτες που το επιθυμούν, ανέφερε η ανακοίνωση. Κατά τη διάρκεια των επισκευών, σχεδόν 2.700 ναύτες συνεχίζουν να εργάζονται στο αεροπλανοφόρο, ενώ περίπου 420 ζουν στο πλοίο. 

Παράλληλα, η διοίκηση του πλοίου εργάζεται για να εντοπίσει τους ναύτες που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τις υπηρεσίες υποστήριξης και τα προγράμματα ευημερίας που είναι διαθέσιμα στις τοπικές εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού. 


Τα αποτελέσματα από την έρευνα για τους θανάτους αναμένονται αυτή την εβδομάδα. Ο ερευνητής που έχει αναλάβει να εξετάσει το ζήτημα μεταξύ άλλων έχει κληθεί να διαπιστώσει αν υπήρξε σύνδεση ανάμεσα στα γεγονότα. Παράλληλα, διενεργείται ευρύτερη έρευνα που επικεντρώνεται στο κλίμα και την κουλτούρα της διοίκησης. 

Έπειτα από τις τρεις αυτοκτονίες τον Απρίλιο, το Ναυτικό διέθεσε μεταξύ άλλων ψυχολόγο, συμβούλους και ομάδα 13 ατόμων για παρεμβάσεις, στο αεροπλανοφόρο. 

Μετά τους θανάτους στο αεροπλανοφόρο η Ελέιν Λούρια- βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού και βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων- έστειλε επιστολή στον επικεφαλής του Σώματος, Μάικλ Γκίλντεϊ, απαιτώντας να ληφθούν άμεσες ενέργειες για την ασφάλεια του πληρώματος. Παράλληλα, ανέφερε ότι το γραφείο της έχει δεχθεί καταγγελίες για την ποιότητα ζωής στο αεροπλανοφόρο και για τοξική ατμόσφαιρα σε αυτό. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ