Πάνω από 100 δισεκ. ευρώ "ξεπλένονται" στη Γερμανία

Πάνω από 100 δισεκ. ευρώ "ξεπλένονται" στη Γερμανία Facebook Twitter
1

Υπερβαίνει τα 100 δισεκ. ευρώ το ξέπλυμα χρήματος στη Γερμανία, σύμφωνα με μια έκθεση από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, αναφέρει το thelocal.de. Το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από εκείνο που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 15,000-28,000 παράνομες συμφωνίες συμβαίνουν στην αγορά ακινήτων, στην εμπορία αυτοκινήτων και στην αγορά τέχνης.

«Ο συνολικός όγκος των χρημάτων που νομιμοποιήθηκαν στη γερμανική οικονομία και στους μη χρηματοπιστωτικούς τομείς υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα   50 δισεκ. και πιθανόν θα ξεπεράσουν τα 100 δισεκ. ετησίως," αναφέρει η έκθεση.

Η πλειοψηφία των χρημάτων που «ξεπλύθηκαν» στη χώρα προέρχονται από το εξωτερικό, λόγω της ισχυρής οικονομίας της Γερμανίας, η οποία δεν έχει καθιερώσει αυστηρούς νόμους σχετικά με τα ποσά που μπορούν να μεταφερθούν στη Γερμανία. Μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επικυρώσει νόμο ο οποίος θα περιόριζε τις ενιαίες συναλλαγές σε μετρητά σε ποσό ως 5 χιλ. ευρώ απέτυχε, καθώς συνάντησε την δημόσια δυσαρέσκεια.

Ορισμένοι Γερμανοί θεώρησαν το ν/σ ως μια προσπάθεια από το Βερολίνο για να εισβάλει στις ιδιωτικές τους υποθέσεις και όχι για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος.

Όπως σημειώνει το rt.com, το Μάρτιο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι μια εγκληματική οργάνωση κατάφερε να ξεπλύνει τουλάχιστον  5 εκατ. ευρώ στη Γερμανία, τα οποία προέρχονταν από πώληση ηρωίνης στην Ισπανία, τις Κάτω Χώρες , την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το ξέπλυμα έγινε με την αγορά ακριβών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία μεταπωλήθηκαν στη συνέχεια στη Μέση Ανατολή. Αυτό έγινε εφικτό, διότι σε αντίθεση με την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, η Γερμανία δεν περιορίζει τις συναλλαγές σε μετρητά.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαουδική Αραβία: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε περισσότερους από 250.000 πιστούς στη Μέκκα για το χατζ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε περισσότερους από 250.000 πιστούς στη Μέκκα για το χατζ

Οι Αρχές καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυστηρές απαγορεύσεις για τη φετινή περίοδο του χατζ, για να περιορίσουν τον υπερπληθυσμό στη Μέκκα, η οποία στο παρελθόν έχει γίνει τόπος πολύνεκρων ποδοπατημάτων κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος
LIFO NEWSROOM
Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια

Διεθνή / Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια

Ο ανταγωνισμός των low-cost αεροπορικών και οι οργισμένοι επιβάτες που ταξιδεύουν με μία χειραποσκευή, δοκιμάζοντας «κόλπα» πακεταρίσματος για να ξεγελάσουν τις εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Σε διαθεσιμότητα οι Μαορί βουλευτές που έκαναν «χάκα» στη βουλή

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Σε διαθεσιμότητα οι Μαορί βουλευτές που έκαναν «χάκα» στη βουλή

«Δεν θα σωπάσουμε ποτέ, δεν θα εξαφανιστούμε ποτέ… Είναι οι φωνές μας υπερβολικά δυνατές για αυτό το κοινοβούλιο; Αυτός είναι ο λόγος που μας τιμωρούν;» αντέδρασε η Χάνα-Ράουιτι Μαΐπι-Κλαρκ
LIFO NEWSROOM
Η Λαγκάρντ για τα «κουτσομπολια» ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Διεθνή / Η Λαγκάρντ για τις φήμες ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Η αντίδρασή της, μετά τη δήλωση του πρώην προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Κλάους Σβαμπ, ότι η Λαγκάρντ, μίλησε για πιθανή μείωση της θητείας της
LIFO NEWSROOM
«Πιο δυνατοί από ποτέ»: Το WorldPride υψώνει φωνή στην Ουάσιγκτον

Διεθνή / «Πιο δυνατοί από ποτέ»: Το WorldPride υψώνει φωνή στην Ουάσιγκτον

Από την πρώτη πορεία υπερηφάνειας το 1975 στην καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας, μέχρι τη φετινή διοργάνωση του WorldPride, η queer κοινότητα της Ουάσιγκτον αντιστέκεται στην καταστολή και απαντά με ορατότητα, πολιτισμό και διεκδίκηση
LIFO NEWSROOM