Πανεπιστήμιο της Κένυας νίκησε την Οξφόρδη σε δικηγορικό διαγωνισμό

Πανεπιστήμιο της Κένυας νίκησε την Οξφόρδη σε δικηγορικό διαγωνισμό Facebook Twitter
Το Πανεπιστήμιο Kenyatta εκπροσωπήθηκε από τους φοιτητές τρίτου και δευτέρου έτους Sidney Tambasi Netya και Martin Kioko Munyoto αντίστοιχα (Kenyatta University)
0

Το Kenyatta University της Κένυας νίκησε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στους ημιτελικούς ενός διαγωνισμού για μελλοντικούς δικηγόρους.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο, ήταν η πλευρά υπεράσπισης στον 12ο παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης, «Nelson Mandela World Human Rights».

Στον διαγωνισμό, οι φοιτητές κάθε πανεπιστημίου που συμμετέχει αναλαμβάνουν μία υποθετική περίπτωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και παραθέτουν τις απόψεις τους.

Φέτος, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Το Πανεπιστήμιο Kenyatta εκπροσωπήθηκε από τους φοιτητές τρίτου και δευτέρου έτους, Sidney Tambasi Netya και Martin Kioko Munyoto, αντίστοιχα, οι οποίοι σπουδάζουν νομικά.

«Πήγαμε σε αυτόν τον διαγωνισμό με την αποφασιστικότητα να ανυψώσουμε τη φωνή κατά της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και σε αυτό το βαθμό, είμαστε περήφανοι που επιτυγχάνουμε σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε ο κ. Netya.

Στον διαγωνισμό, το Πανεπιστήμιο Strathmore της Κένυας νίκησε το Universidad Catolica της Βολιβίας, θέτοντας όλες τις βάσεις για έναν τελικό στην Κένυα.

Είναι η πρώτη φορά, από το 2009, που μία αφρικανική ομάδα, δύο από την Κένυα στην προκειμένη περίπτωση,  κατάφερε να φτάσει στον τελικό του διαγωνισμού.

Οι τέσσερις μαθητές που θα λάβουν μέρος στους τελικούς είναι όλοι κάτω των 23 ετών.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM