Πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία κατηγορείται για σεξιστική επιλογή φοιτητών

Πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία κατηγορείται για σεξιστική επιλογή φοιτητών Facebook Twitter
0

Δημοσιεύματα στην Ιαπωνία, αναφέρουν πως μια από τις κορυφαίες ιατρικές σχολές στη χώρα παραποιούσε τους βαθμούς στα τεστ εισαγωγής, προκειμένου να υπάρχει μικρότερος αριθμών γυναικών που εισάγονται στη σχολή. 

Η εφημερίδα Yomiuri Shimbun αναφέρει πως το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο, ξεκίνησε να παραποιεί τα αποτελέσματα το 2011, ώστε να εξασφαλίζεται πως λιγότερο από το 30% των εισακτέων θα είναι γυναίκες. 

Πρόκειται για μια αποκάλυψη που προκαλεί σάλο στην Ιαπωνία, όταν ο πρωθυπουργός Σίντζο Άμπε έχει δεσμευτεί στο να προωθήσει την μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας. 

Από την πλευρά του το ιδιωτικό πανεπιστήμιο απάντησε πως θα ερευνήσει τις κατηγορίες. 

Το δημοσίευμα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Ιαπωνίας αναφέρεται σε «σιωπηρή συμφωνία» ανάμεσα στους αξιωματούχους του πανεπιστημίου, καθώς υπήρχε ανησυχία πως οι γυναίκες απόφοιτοι δεν θα ασκήσουν το ιατρικό επάγγελμα. 

«Πολλές φοιτήτριες καταλήγουν να εγκαταλείψουν την ιατρική, καθώς προτιμούν να δημιουργήσουν οικογένεια» δήλωσε ανώνυμη πηγή στην εφημερίδα. 

Η εφημερίδα γράφει επίσης πως ύστερα από τη διαδικασία επιλογής τη φετινή χρονιά, προτιμήθηκαν μόνο 30 γυναίκες για να φοιτήσουν στην ιατρική σχολή. Ο αντίστοιχος αριθμός για τους άντρες ήταν 141. 

Το συγκεκριμένο θέμα έχει λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα στην Ιαπωνία, μια χώρα που η συμμετοχή των γυναικών σε σημαντικές θέσεις είναι παραδοσιακά χαμηλή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, μόνο το 12% των βουλευτών, των κρατικών αξιωματούχων και των διοικητικών στελεχών σε εταιρίες είναι γυναίκες. 

 Με πληροφορίες από ΒΒC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM