Πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία κατηγορείται για σεξιστική επιλογή φοιτητών

Πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία κατηγορείται για σεξιστική επιλογή φοιτητών Facebook Twitter
0

Δημοσιεύματα στην Ιαπωνία, αναφέρουν πως μια από τις κορυφαίες ιατρικές σχολές στη χώρα παραποιούσε τους βαθμούς στα τεστ εισαγωγής, προκειμένου να υπάρχει μικρότερος αριθμών γυναικών που εισάγονται στη σχολή. 

Η εφημερίδα Yomiuri Shimbun αναφέρει πως το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο, ξεκίνησε να παραποιεί τα αποτελέσματα το 2011, ώστε να εξασφαλίζεται πως λιγότερο από το 30% των εισακτέων θα είναι γυναίκες. 

Πρόκειται για μια αποκάλυψη που προκαλεί σάλο στην Ιαπωνία, όταν ο πρωθυπουργός Σίντζο Άμπε έχει δεσμευτεί στο να προωθήσει την μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας. 

Από την πλευρά του το ιδιωτικό πανεπιστήμιο απάντησε πως θα ερευνήσει τις κατηγορίες. 

Το δημοσίευμα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Ιαπωνίας αναφέρεται σε «σιωπηρή συμφωνία» ανάμεσα στους αξιωματούχους του πανεπιστημίου, καθώς υπήρχε ανησυχία πως οι γυναίκες απόφοιτοι δεν θα ασκήσουν το ιατρικό επάγγελμα. 

«Πολλές φοιτήτριες καταλήγουν να εγκαταλείψουν την ιατρική, καθώς προτιμούν να δημιουργήσουν οικογένεια» δήλωσε ανώνυμη πηγή στην εφημερίδα. 

Η εφημερίδα γράφει επίσης πως ύστερα από τη διαδικασία επιλογής τη φετινή χρονιά, προτιμήθηκαν μόνο 30 γυναίκες για να φοιτήσουν στην ιατρική σχολή. Ο αντίστοιχος αριθμός για τους άντρες ήταν 141. 

Το συγκεκριμένο θέμα έχει λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα στην Ιαπωνία, μια χώρα που η συμμετοχή των γυναικών σε σημαντικές θέσεις είναι παραδοσιακά χαμηλή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, μόνο το 12% των βουλευτών, των κρατικών αξιωματούχων και των διοικητικών στελεχών σε εταιρίες είναι γυναίκες. 

 Με πληροφορίες από ΒΒC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

Διεθνή / Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

«Υπάρχουν υποψίες ότι απευθύνθηκαν σε ατελιέ και κατασκευαστές που απασχολούσαν εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονταν ανεπαρκώς και περισσότερες ώρες από το μέγιστο νόμιμο όριο» σύμφωνα με την αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας
LIFO NEWSROOM
Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Διεθνή / Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Η «ομιλία του βασιλιά» σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές της 4ης Ιουλίου - Η νέα κυβέρνηση θα βασίζεται στις αρχές της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών για όλους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ