Παναγία των Παρισίων: Θα χρειαστούν ώρες για να σβήσει τελείως η φωτιά

Παναγία των Παρισίων: Θα χρειαστούν ώρες για να σβήσει τελείως η φωτιά Facebook Twitter
0

Οι γαλλικές πυροσβεστικές δυνάμεις θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ώρες ακόμα για να σβήσουν εντελώς τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων, ανακοίνωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

«Είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι από ό,τι ήμασταν πριν από λίγες ώρες ότι μπορούμε να σώσουμε τον ναό της Παναγίας των Παρισίων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, αξιωματούχος της γαλλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι το κύριο οικοδόμημα του καθεδρικού ναού σώθηκε από ολική καταστροφή.


Σύμφωνα με τον ίδιον, ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί σοβαρά κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ένας από τους λόγους που καθυστερεί η κατάσβεση, είναι και το γεγονός πως οι ρίψεις νερού με αεροσκάφη σε αυτού του τύπου τα κτίρια, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάρρευση του συνόλου της κατασκευής, όπως διευκρίνισε η Πολιτική Προστασία της χώρας.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 19.50 (ώρα Ελλάδας) και εικάζεται πως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο. Η αστυνομία την θεωρεί «ατύχημα».

Από εκείνη την ώρα, οι φλόγες εξαπλώθηκαν στον ναό, το κωδωνοστάσιο κατέρρευσε και λίγο αργότερα έπεσε και η οροφή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, στις 9:48μ.μ άρχισε να εκκενώνεται και το Ιλ ντε λα Σιτέ, η νησίδα στον ποταμό Σηκουάνα.

Η γύρω περιοχή έχει εκκενωθεί.

Περίπου 13 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονταν κάθε χρόνο τον εμβληματικό καθεδρικό ναό που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς, που φέτος γιορτάζουν το Πάσχα στις 21 Απριλίου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM