Παναγία των Παρισίων: Το πρώτο βίντεο από το εσωτερικό του ναού

Παναγία των Παρισίων: Το πρώτο βίντεο από το εσωτερικό του ναού Facebook Twitter
EPA
0

Το πρώτο βίντεο από το εσωτερικό του ναού της Παναγίας των Παρισίων μετά την πυρκαγιά κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες.

Φαίνεται πως παρά την πυρκαγιά το μεγαλύτερο μέρος των έργων τέχνης, των λατρευτικών αντικειμένων και όλων των αντικειμένων που βρίσκονταν εντός του ναού έχει σωθεί. 

Το πελώριο ιστορικό εκκλησιαστικό όργανο του 15ου αιώνα με τις πέντε σειρές πλήκτρων και τους 5.000 αυλούς σώθηκε, αν και καλύφθηκε από σοβάδες, σκόνη και νερό.

Το μικρό εκκλησιαστικό όργανο, που βρισκόταν ακριβώς κάτω από το βέλος, υπέστη σοβαρές ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με έναν από τους τρεις οργανίστες του καθεδρικού, τον Φιλίπ Λεφέβρ, ο οποίος εργάζεται εδώ και 35 χρόνια στη Νοτρ Νταμ.

α δύο κωδωνοστάσια, που φιλοξενούν τις τέσσερις καμπάνες του καθεδρικού σώθηκαν. Μια ενδεχόμενη κατάρρευσή τους θα σήμαινε ανεπανόρθωτη καταστροφή για το κτίριο, αφού θα σωριάζονταν πάνω του δεκάδες τόνοι μπρούτζου – η μεγαλύτερη από τις καμπάνες ζυγίζει 13 τόνους.

Σώθηκε επίσης ένα από τα σημαντικότερα λείψανα του χριστιανισμού, το Ακάνθινο Στεφάνι του Χριστού, διαμέτρου 21 εκατοστών. Μαζί με αυτό, γλίτωσαν από τις φλόγες ένα κομματάκι Τίμιου Ξύλου και ένα καρφί από τον σταυρό.

Όλα αυτά ενώ ο γενικός βικάριος της αρχιεπισκοπής του Παρισιού, Φιλίπ Μαρσέ, ένας από τους πρώτους που μπήκαν στην Παναγία των Παρίσων μετά τη φωτιά έκανε λόγο για «εικόνα βομβαρδισμού».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ