Παναγία των Παρισίων: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Ντόναλντ Τραμπ

Παναγία των Παρισίων: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος θα παρευρεθεί σήμερα στο Παρίσι στην τελετή για την επαναλειτουργία του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, θα συναντηθεί με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ο οποίος θα παρευρεθεί στην τελετή «εξ ονόματος του Ηνωμένου Βασιλείου», «θα συναντηθεί με την Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Τζιλ Μπάιντεν και με τον εκλεγμένο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσγειώθηκε σήμερα το πρωί λίγο πριν από τις 7:00 (τοπική ώρα) στο Παρίσι για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για την επαναλειτουργία της Νοτρ-Νταμ, έγινε γνωστό από πηγή στο αεροδρόμιο.

Ο Τραμπ ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροπλάνο

Σύμφωνα με άλλη αερολιμενική πηγή, ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροπλάνο, καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί από τώρα τα αεροσκάφη της αμερικανικής προεδρίας. Το απόγευμα ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πραγματοποιεί το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την εκλογή του στις 5 Νοεμβρίου, θα γίνει δεκτός στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Στην πλατφόρμα του, την Truth Social, ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα τη μετάβασή του στο Παρίσι, πλέκοντας το εγκώμιο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος, σύμφωνα με τον Τραμπ, «πραγματοποίησε αξιοσημείωτη δουλειά φροντίζοντας να αποκατασταθεί η Νοτρ-Νταμ με τρόπο ώστε να ξαναβρεί όλη τη δόξα της και ακόμα περισσότερη».

Ο Τραμπ δεν διευκρίνισε αν υπολογίζει να έχει συνομιλίες με άλλους ηγέτες, όμως η γαλλική προεδρία έκανε γνωστό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει δεκτός στο μέγαρο των Ηλυσίων από τον αρχηγό του γαλλικού κράτους, ο οποίος θα υποδεχθεί στη συνέχεια τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος τηρεί πολύ επικριτική στάση για τα δισεκατομμύρια δολάρια που αποδεσμεύονται από τις ΗΠΑ για την Ουκρανία, θα έχει συνομιλίες με τον ουκρανό ομόλογό του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος και βασίλισσα Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM