Η Παναγία των Παρισίων ανοίγει ξανά το 2024

Η Παναγία των Παρισίων ανοίγει ξανά το 2024 Facebook Twitter
0

O καθεδρικός ναός της Παναγιάς των Παρισίων αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του για το κοινό το 2024, ανακοίνωσε η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Ριμάν Αμπντούλ Μαλάκ χθες, τρία και πλέον χρόνια από τη κατάρρευση της σκεπής του μετά από καταστροφική πυρκαγιά. 

Όπως γνωστοποίησε η ίδια, η φάση καθαρισμού του εγχειρήματος αποκατάστασης ολοκληρώθηκε, ανοίγοντας το δρόμο για τις εργασίες ανοικοδόμησης, στο τέλος του καλοκαιριού. 

«Είμαστε αισιόδοξοι πως το 2024 θα είναι η χρονιά που μεγάλο μέρος αυτής της εργασίας θα έχει ολοκληρωθεί, η χρονιά που θα ξανανοίγει ο καθεδρικός για τους πιστούς και το κοινό» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός κατά την επίσκεψή της στο σημείο. 

Η περίφημη Νοτρ Νταμ παραμένει σφραγισμένη για το κοινό από την ολέθρια φωτιά του 2019 που προκάλεσε μερική κατάρρευση της οροφής της και μάλιστα μπροστά στα έντρομα μάτια όχι μόνο των περαστικών, αλλά του κόσμου ολόκληρου, μέσω τηλεοπτικών μεταδόσεων και διακίνησης στα social media. 

Ο επιβλητικός καθεδρικός ναός θα επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του, ενώ θα αποκατασταθεί με νέο ξύλο και το ύψους 96 μέτρων καμπαναριό του που είχε σχεδιάσει ο Γάλλος αρχιτέκτονας Εζέν Βιολέ-λε-Ντυκ στα μέσα του 19ου αιώνα. 

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης ασφάλειας το 2021 και των εργασιών καθαρισμού του εσωτερικού του, η αποκατάσταση περιλαμβάνει την ανοικοδόμηση της ξύλινης οροφής, του θόλου και του καμπαναριού. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ