Παλαιστίνη: Η Χαμάς οργανώνει λοταρία με κέρδη έως 2.600 ευρώ για όποιον εμβολιαστεί

Παλαιστίνη: Η Χαμάς οργανώνει λοταρία με κέρδη έως 2.600 ευρώ για όποιον εμβολιαστεί Facebook Twitter
EPA/MOHAMMED SABER
0

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει λοταρία με κέρδη ως και 10.000 σέκελ (περίπου 2.600 ευρώ), σε μια προσπάθεια να αυξήσει τους εμβολιασμούς λόγω αύξησης κρουσμάτων.

Επιπλέον σημείωσε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως έχει γίνει ήδη και στη Δυτική Όχθη όπου επίσης καταγράφεται μεγάλη αύξηση των μολύνσεων.

Στη Γάζα, έναν θύλακα περίπου 2 εκατομμυρίων κατοίκων, οι μισοί εκ των οποίων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί πλήρως 135.000 άνθρωποι. Οι τοπικές αρχές έχουν παραλάβει περίπου 336.000 δόσεις εμβολίων, όμως οι κάτοικοι εμφανίζονται διστακτικοί.

Για να ενθαρρύνει τους εμβολιασμούς, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς θα οργανώσει από την Τετάρτη μια λοταρία που θα απευθύνεται όμως μόνο σε άτομα άνω των 55 ετών.

Καθημερινά, δέκα εμβολιασμένοι θα επιλέγονται τυχαία και θα κερδίζουν 200 δολάρια ο καθένας. Σε έναν μήνα θα γίνει η «μεγάλη κλήρωση» και τρεις κερδισμένοι (και εμβολιασμένοι) θα εισπράξουν 10.000 σέκελ, σύμφωνα με τον Άσραφ αλ Κόντρα, εκπρόσωπο του υπουργείου.

Η πρωτοβουλία  έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους «να σώσουν τη ζωή τους», πρόσθεσε.

Μέχρι σήμερα στη Γάζα έχουν καταγραφεί 122.520 κρούσματα και 1.125 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19. Στη Δυτική Όχθη με τους 2,8 εκατομμύρια κατοίκους, οι μολύνσεις ξεπερνούν τις 204.700 και οι θάνατοι τους 2.500.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: Αντιδράσεις για τον διορισμό του κουνιάδου του Μαγιάρ ως υπουργού Δικαιοσύνης

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μαγιάρ, υπερασπίστηκε την απόφασή του να διορίσει τον κουνιάδο του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, απαντώντας στις επικρίσεις για σύγκρουση συμφερόντων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει στο Κογκρέσο ότι ο πόλεμος στο Ιράν «έχει τερματιστεί»

Η επιστολή προς τους Αμερικανούς νομοθέτες επιχειρεί να δικαιολογήσει γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ζητά έγκριση για τον πόλεμο από το Κογκρέσο, παρότι η σύγκρουση έχει φτάσει το όριο των 60 ημερών
THE LIFO TEAM