Δικαστήριο στο Καράτσι του Πακιστάν καταδίκασε δύο άνδρες σε θάνατο δι' απαγχονισμού, για τον φονικότερο εμπρησμό, που στοίχισε το θάνατο σε 289 ανθρώπους.

 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο άνδρες, για το εμπρησμό εργοστασίου ενδυμάτων στο Πακιστάν στις 11 Σεπτέμβριο του 2012. Σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό, πέθαναν 289 άνθρωποι ενώ τραυματίστηκαν περίπου 600 ακόμα.

 

Οι άντρες φέρονται να έκαψαν το εργοστάσιο επειδή οι ιδιοκτήτες του δεν τους πλήρωσαν όταν εκείνοι τους εκβίασαν.

 

Εκατοντάδες παγιδεύτηκαν μέσα στο κτίριο, που δεν είχε έξοδο διαφυγής. Πολλοί εργάτες πήδηξαν από τους πάνω ορόφους. Άλλοι δεν μπορούσαν καθώς υπήρχαν μεταλλικά στόρια, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα στο φλεγόμενο κτήριο.

 

Οι διασώστες μάχονταν για να φτάσουν στους νεκρούς και τραυματίες, για περισσότερο από 24 ώρες μετά την έναρξη της πυρκαγιάς. Περίπου 600 πυροσβέστες επιχειρούσαν στην κατάσβεση.

 

Άτομα που παγιδεύτηκαν μέσα στο κτίριο, τηλεφωνούσαν σε κατάσταση πανικού σε φίλους και συγγενείς καθώς οι φλόγες έκαιγαν το κτήριο.

 

Στο εργοστάσιο της Ali Enterprises στην περιοχή της πόλης Baldia στο Καράτσι εκτυλίχθηκαν τραγικές σκηνές με τους συγγενείς να φωνάζουν καθώς οι διασώστες έβγαζαν το ένα πτώμα μετά το άλλο από το φλεγόμενο κτήριο.

 

 

Με πληροφορίες του BBC