Πακιστάν: Εισέβαλαν σε αστυνομικό τμήμα και λίντσαραν μέχρι θανάτου άνδρα- Είχε συλληφθεί για «βλασφημία»

Πακιστάν: Άρπαξαν άνδρα από αστυνομικό τμήμα και τον λίντσαραν μέχρι θανάτου για «βλασφημία» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Σε αστυνομικό τμήμα του Πακιστάν εισέβαλε όχλος, αρπάζοντας έναν μουσουλμάνο, που βρισκόταν υπό κράτηση καθώς κατηγορούνταν για βλασφημία.

Ο όχλος άρπαξε τον Muhammad Waris και τον λίντσαρε, σκοτώνοντάς τον γιατί βεβήλωσε σελίδες από το Κοράνι.

«Ο εξαγριωμένος όχλος εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα χρησιμοποιώντας μια ξύλινη σκάλα, τον έσυρε έξω και τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου», δήλωσε στον Guardian ο Waqas Khalid, εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Μετά το λιντσάρισμα, εξακολουθούσαν να μην είναι ικανοποιημένοι και προσπάθησαν να κάψουν το σώμα του», πρόσθεσε.

Βίντεο από το αποτρόπαιο συμβάν, που αναρτήθηκε στα social media, δείχνει εκατοντάδες νέους να έχουν περικυκλώσει ένα αστυνομικό τμήμα. Υπήρχαν πλάνα από ανθρώπους που έσερναν έναν άνδρα από τα πόδια στο δρόμο, τον έγδυσαν και τον χτυπούσαν με μεταλλικές ράβδους και ξύλα.

Ο πρωθυπουργός, Shehbaz Sharif, καταδίκασε το περιστατικό και διέταξε έρευνα. «Γιατί η αστυνομία δεν σταμάτησε τον βίαιο όχλο; Θα πρέπει να διασφαλιστεί το κράτος δικαίου», δήλωσε.

Η βλασφημία είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα στο Πακιστάν, όπου ακόμη και ψευδείς ισχυρισμοί μπορούν να προκαλέσουν βία. Σύμφωνα με την πακιστανική νομοθεσία, οι κατηγορίες για βλασφημία επισύρουν τη θανατική ποινή.

Διεθνείς και πακιστανικές ομάδες για τα δικαιώματα λένε ότι οι κατηγορίες για βλασφημία χρησιμοποιούνται κυρίως για τον εκφοβισμό θρησκευτικών μειονοτήτων και την επίλυση προσωπικών θεμάτων.

Με πληροφορίες Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υποθέσεων Αιχμαλώτων Χούτι δήλωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα θα απελευθερώσει περισσότερους από 100 κρατούμενους σε «μια μονομερή ανθρωπιστική πρωτοβουλία»
NEWSROOM