Το Πακιστάν απαγόρευσε το TikTok, για δεύτερη φορά

Το Πακιστάν απαγόρευσε το TikTok, για δεύτερη φορά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το Πακιστάν απαγόρευσε το TikTok, για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες.



Η δημοφιλής εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη σε κινητές συσκευές στη χώρα, καθώς η αρμόδια ρυθμιστική αρχή αποφάσισε την Πέμπτη να μπλοκαριστεί η πρόσβαση σε αυτή, αμέσως.

 

Η αρχή τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε το TikTok έπειτα από απόφαση δικαστηρίου στην Πεσαβάρ, η οποία ζητούσε την αφαίρεση της εφαρμογής. Σύμφωνα με την απόφαση, οι δικαστές έκριναν ότι το εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι «επιβλαβές για τους νέους» του Πακιστάν. Επίσης, υποστήριξαν ότι τα βίντεο που δημοσιεύονται στο TikTok είναι «ενάντια στους κανόνες και τις αξίες» της χώρας.

 

Το Πακιστάν απαγόρευσε για πρώτη φορά το TikTok τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η αρχή τηλεπικοινωνιών κατηγόρησε την εφαρμογή ότι φιλοξενεί «ανήθικο» και «άσεμνο» περιεχόμενο. Παράλληλα υποστήριξε ότι το TikTok δεν δημιούργησε έναν ικανοποιητικό τρόπο για να μπλοκάρει το προσβλητικό περιεχόμενο, έπειτα από την προειδοποίηση που είχε γίνει το καλοκαίρι του 2020.

 

Η εν λόγω απόφαση αναιρέθηκε αργότερα, όταν η εφαρμογή της κινεζικής εταιρείας ByteDance υποσχέθηκε να περιορίσει το περιεχόμενο σε συμμόρφωση με τους τοπικούς νόμους. Όμως, όπως προκύπτει, το ζήτημα δεν είχε κλείσει οριστικά.

 

Εκπρόσωποι της αρχής τηλεπικοινωνιών υποστήριξαν στο δικαστήριο την Πέμπτη ότι το TikTok ακόμη δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να τηρήσει την υπόσχεσή του για τη λήψη μέτρων εναντίον συγκεκριμένου περιεχομένου, κάτι που οδήγησε στην εκ νέου απαγόρευση της εφαρμογής.

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους περιορισμούς για τη μαριχουάνα χωρίς να τη νομιμοποιεί

Μέχρι σήμερα, η μαριχουάνα βρισκόταν στην κατηγορία I, μαζί με ουσίες όπως η ηρωίνη και το LSD, που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες και χωρίς αποδεδειγμένη ιατρική χρήση
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ALIBABA

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Ιατρικά δεδομένα 500.000 ανθρώπων προσφέρονταν για πώληση στον κινεζικό ιστότοπο Alibaba

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Βρετανό υπουργό, Ίαν Μάρεϊ, τα δεδομένα είχαν ληφθεί νόμιμα από πιστοποιημένους οργανισμούς, γεγονός που αποτελεί και την κύρια ανησυχία
THE LIFO TEAM