Παιδί πέθανε από φαιντανύλη σε βρεφονηπιακό σταθμό- Την έκρυβαν σε χαλάκι

Παιδί πέθανε από φαιντανύλη σε βρεφονηπιακό σταθμό- Την έκρυβαν σε χαλάκι Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ένα κιλό φαιντανύλης βρέθηκε κάτω από ένα χαλάκι ύπνου σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Νέα Υόρκη. Από αυτή πέθανε ένα παιδί και άλλα τρία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις αρχές. 

Το παιδί λεγόταν Νίκολας Ντομινίτσι και ήταν ενός έτους. Βρισκόταν στον παιδικό σταθμό μόλις μια εβδομάδα και πέθανε από πιθανή υπερβολική δόση φαιντανύλης την Παρασκευή, σύμφωνα και με την ιατροδικαστική εξέταση. 

Άλλα τρία παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο, αφού εκτέθηκαν κι αυτά στο ισχυρό ναρκωτικό στον παιδικό σταθμό στο Μπρονξ. Η φαιντανύλη είναι συνθετικό οπιοειδές το οποίο χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας.

Στους ιδιοκτήτες του βρεφονηπιακού σταθμού - είναι ζευγάρι - έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών και δολοφονία. Η αστυνομία πιστεύει ότι τα παιδιά, ηλικίας από οκτώ μηνών έως δύο ετών, εισέπνευσαν φαιντανύλη στον παιδικό σταθμό. Στα τρία παιδιά, μάλιστα, χορηγήθηκε Narcan στο νοσοκομείο, ένα φάρμακο έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιείται για την αναστροφή της υπερβολικής δόσης οπιοειδών.

Σε έρευνα στον παιδικό σταθμό βρέθηκε ένα κιλό φαιντανύλης που ανακαλύφθηκε «κάτω από ένα χαλάκι όπου κοιμόντουσαν νωρίτερα τα παιδιά», δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζόζεφ Κένι. Οι ερευνητές φέρεται επίσης να ανακάλυψαν τρεις πρέσες που χρησιμοποιούνταν για να συσκευάζουν ναρκωτικά. 

Το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης δείχνουν ότι η γυναίκα κάλεσε τον σύζυγό της αφού βρήκε τα παιδιά άρρωστα  και μετά κάλεσε τις πρώτες βοήθειες. Ο σύζυγός της έφτασε πρώτος και αφαίρεσε αρκετές σακούλες από το κτίριο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Η γυναίκα συνελήθφη, δηλώνοντας αθώα στους αστυνομικούς, ενώ ο άνδρας αναζητείται. 

Φαιντανύλη: Ραγδαία αύξηση των θανάτων από το συγκεκριμένο ναρκωτικό

Οι αρχές επισήμαναν ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο νοσοκομείο θα μπορούσαν να έχουν σκοτώσει 500.000 ανθρώπους. Η φαιντανύλη, ένα συνθετικό αναλγητικό  50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη, έχει κατηγορηθεί για την αύξηση των θανάτων από ναρκωτικά στις ΗΠΑ.

Το 2010 περίπου 40.000 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε ολόκληρη τη χώρα, και λιγότερο από το 10% αυτών των θανάτων σχετίζονταν με φαιντανύλη. Ωστόσο, μέχρι το 2021, πάνω από 100.000 άνθρωποι πέθαιναν ετησίως από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ενώ εκτιμάται ότι το 66% αυτών συνδέονταν με το συγκεκριμένο ναρκωτικό. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM