Παγκόσμιο ρεκόρ ζέστης τον Ιούλιο στην Κοιλάδα του Θανάτου

Παγκόσμιο ρεκόρ ζέστης τον Ιούλιο στην Κοιλάδα του Θανάτου Facebook Twitter
0

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος, η μέση θερμοκρασία Ιουλίου στο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου στην Καλιφόρνια έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για την υψηλότερη μέση μηνιαία θερμοκρασία.

Ο μετεωρολογικός σταθμός στο Ρυάκι του Φούρνου στην καρδιά της Κοιλάδας, ο οποίος λειτουργεί από το 1911, κατέγραψε τον Ιούλιο 2018 μέση μηνιαία θερμοκρασία 42,2 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, ενώ τον Ιούλιο του 2017 η μέση θερμοκρασία του ίδιου μήνα ήταν 41,9 βαθμοί, σύμφωνα με την «Ουάσιγκτον Ποστ».

Το νέο ρεκόρ θα επισημοποιηθεί, όταν επιβεβαιωθεί από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.

Τις 21 από τις 31 μέρες του περασμένου μήνα η μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία ήταν τουλάχιστον 48,9 βαθμοί Κελσίου.

Όμως το ρεκόρ ήταν το 1917, όταν το ίδιο είχε συμβεί στις 29 μέρες του Ιουλίου, ενώ η υψηλότερη θερμοκρασία όλων των εποχών στη Γη είχε καταγραφεί στην ίδια περιοχή στις 10 Ιουλίου 1913, στους 56,7 βαθμούς Κελσίου (όμως η ακρίβεια της μέτρησης έχει στο μεταξύ αμφισβητηθεί).

Η Κοιλάδα του Θανάτου έχει ακραία υψηλές θερμοκρασίες, καθώς βρίσκεται περίπου 60 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας και η γειτονική οροσειρά Σιέρα Νεβάδα εμποδίζει τη βροχή να φθάσει στην περιοχή. Οι επιστήμονες αναμένουν ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής η Κοιλάδα του Θανάτου θα γίνει ακόμη πιο καυτή κόλαση τις επόμενες δεκαετίες.

Εξάλλου, στις 28 Ιουνίου φέτος, στο Κουριγιάτ του Ομάν, μετρήθηκε η υψηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία που έχει ποτέ καταγραφεί στον κόσμο μέσα στη μέρα, στους 42,6 βαθμούς Κελσίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM