Παγίδευσαν πτώμα άνδρα με εκρηκτικά - 17 νεκροί στο Μάλι

Παγίδευσαν πτώμα άνδρα με εκρηκτικά - 17 νεκροί στο Μάλι Facebook Twitter
EPA
0

Δεκαεπτά άμαχοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου πτώματος στο κέντρο του Μάλι, έγινε σήμερα γνωστό από τοπικό αιρετό αξιωματούχο και μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, μερικές ημέρες έπειτα από μια παρόμοια επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο.


«Την Τρίτη στην κοινότητα Ντιανκαμπού (κέντρο), 17 άμαχοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη μηχανισμού κρυμμένου μέσα στο πτώμα ενός σκοτωμένου άνδρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αιρετός αξιωματούχος. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με την οποία «το πτώμα εξερράγη σκοτώνοντας 17 ανθρώπους».


Η επίθεση στο Ντιανκαμπού προκάλεσε επίσης 15 τραυματίες μεταξύ των αμάχων, σύμφωνα με την τοπική πηγή, έναν περιφερειακό αιρετό αξιωματούχο στο κεντρικό Μάλι.


Οι γονείς ενός άνδρα, που είχε εξαφανισθεί αφού είχε πάει να αναζητήσει τροφή για το κοπάδι του, ανακάλυψαν το πτώμα του στην κοινότητα Ντιανκαμπού, εξήγησε η πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας.

«Πλησίασαν το πτώμα χωρίς να προσέχουν και αυτό εξερράγη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι. Οι ένοπλοι που δολοφόνησαν τον άνδρα, τοποθέτησαν μέσα στο σώμα του και γύρω απ' αυτό εκρηκτικά», διευκρίνισε η ίδια πηγή.
«Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για να έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων στις επιθέσεις», δήλωσε μια άλλη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας του Μάλι.

Δύο στρατιωτικοί είχαν σκοτωθεί στις 14 Φεβρουαρίου και έξι τραυματισθεί στη γειτονική βόρεια Μπουρκίνα, σε επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Μπουρκίνα Φάσο.

Ήταν η πρώτη φορά που ανθρώπινη σορός παγιδευόταν σ' αυτή τη φτωχή χώρα, που εδώ και μήνες βρίσκεται αντιμέτωπη με μια έκρηξη βιαιοτήτων που αποδίδονται σε τζιχαντιστικές οργανώσεις και πολλές από τις οποίες πραγματοποιούνται από το Μάλι.

Το βόρειο Μάλι είχε καταληφθεί κατά την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου 2012 από ισλαμιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα. Μεγάλο μέρος τους εκδιώχθηκε από εκεί με διεθνή στρατιωτική επέμβαση, που άρχισε τον Ιανουάριο του 2013 με πρωτοβουλία της Γαλλίας και συνεχίζεται.

Από το 2015, οι επιθέσεις αυτές επεκτάθηκαν στο κεντρικό και το νότιο Μάλι και το φαινόμενο επεκτείνεται στις γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα στην Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ