Πάφος: Δεύτερη νύχτα ταραχών στη Χλώρακα - 21 συλλήψεις

Κύπρος: Δεύτερη νύχτα ταραχών στη Χλώρακα - 21 συλλήψεις	Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Στη σύλληψη 21 ατόμων προχώρησε η αστυνομία μετά τα χθεσινά επεισόδια με τις διαμαρτυρίες στη Χλώρακα της Πάφου στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Κύπρου αναφέρει πως οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο διερεύνησης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πρόκλησης ή διέγερσης βιαιοπραγίας και οπλοφορία προς διέγερση τρόμου. Τα επεισόδια προκλήθηκαν χθες το απόγευμα στην Κύπρο όταν δύο ομάδες που αριθμούσαν 250 άτομα η κάθε μία πραγματοποιούσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στην περιοχή της Χλώρακας για το μεταναστευτικό.

Η αστυνομία προχώρησε στην αστυνόμευση της επαρχίας Πάφου, και της περιοχής Χλώρακας, με αντιοχλαγωγικές ομάδες της Μ.Μ.Α.Δ., των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πάφου, Λευκωσίας και Αμμοχώστου, της Ομάδας Ζ Λευκωσίας και του Ε.Α.Ο., καθώς και του αντιδιαδηλωτικού οχήματος «ΑΙΑΝΤΑΣ».

«Οι εκδηλώσεις ενώ αρχικά ήταν ειρηνικές, σε κάποιο στάδιο οι συμμετέχοντες στις δύο ομάδες, άρχισαν να συμπεριφέρονται οχλαγωγικά, θέτοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, καθώς επίσης και σε φράκτη κτηρίου. Μέλη της Αστυνομίας και των αντιοχλαγωγικών διμοιριών επενέβησαν άμεσα για καταστολή των παραβατικών συμπεριφορών, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να συγκροτηθούν σε μικρότερες ομάδες και να συνεχίσουν την παραβατική τους δράση σε διάφορες περιοχές στη Χλώρακα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Προστίθεται επίσης πως «η αστυνομία με την επιχειρησιακή της δράση κατάφερε και αντιμετώπισε όλα τα μέτωπα, στα οποία δραστηριοποιήθηκαν οι οχλαγωγούντες και έγινε κατορθωτό, οι δύο ομάδες να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους. Στην παρέμβαση της Αστυνομίας για καταστολή των επεισοδίων, έγινε χρήση χημικών, καθώς επίσης και του αντιδιαδηλωτικού οχήματος "ΑΙΑΝΤΑΣ"».

Η ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας πως «μέλος της αστυνομίας τραυματίστηκε στο χέρι από ρίψη μολότοφ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε, ότι έφερε έγκαυμα 2ου βαθμού και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήρε εξιτήριο. Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις».

Υπενθυμίζεται πως γύρω στις 6 χθες το απόγευμα, περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Ελευθερίας στη Χλώρακα για να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οι συμμετέχοντες διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες και ακολούθησαν διαφορετικές πορείες στην περιοχή της Χλώρακας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια και να προκληθούν ζημιές.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, υπήρξαν καταγγελίες από δύο πρόσωπα, τα οποία δέχθηκαν επίθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους, ενώ σε άλλες έξι περιπτώσεις έγιναν καταγγελίες για πρόκληση ζημιών σε περιουσίες. 

Υπήρξε παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των επεισοδίων, ενώ στάλθηκαν ενισχύσεις από τις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και ΤΑΕ Αρχηγείου

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ