Πάφος: Δεύτερη νύχτα ταραχών στη Χλώρακα - 21 συλλήψεις

Κύπρος: Δεύτερη νύχτα ταραχών στη Χλώρακα - 21 συλλήψεις	Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Στη σύλληψη 21 ατόμων προχώρησε η αστυνομία μετά τα χθεσινά επεισόδια με τις διαμαρτυρίες στη Χλώρακα της Πάφου στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Κύπρου αναφέρει πως οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο διερεύνησης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πρόκλησης ή διέγερσης βιαιοπραγίας και οπλοφορία προς διέγερση τρόμου. Τα επεισόδια προκλήθηκαν χθες το απόγευμα στην Κύπρο όταν δύο ομάδες που αριθμούσαν 250 άτομα η κάθε μία πραγματοποιούσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στην περιοχή της Χλώρακας για το μεταναστευτικό.

Η αστυνομία προχώρησε στην αστυνόμευση της επαρχίας Πάφου, και της περιοχής Χλώρακας, με αντιοχλαγωγικές ομάδες της Μ.Μ.Α.Δ., των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πάφου, Λευκωσίας και Αμμοχώστου, της Ομάδας Ζ Λευκωσίας και του Ε.Α.Ο., καθώς και του αντιδιαδηλωτικού οχήματος «ΑΙΑΝΤΑΣ».

«Οι εκδηλώσεις ενώ αρχικά ήταν ειρηνικές, σε κάποιο στάδιο οι συμμετέχοντες στις δύο ομάδες, άρχισαν να συμπεριφέρονται οχλαγωγικά, θέτοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, καθώς επίσης και σε φράκτη κτηρίου. Μέλη της Αστυνομίας και των αντιοχλαγωγικών διμοιριών επενέβησαν άμεσα για καταστολή των παραβατικών συμπεριφορών, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να συγκροτηθούν σε μικρότερες ομάδες και να συνεχίσουν την παραβατική τους δράση σε διάφορες περιοχές στη Χλώρακα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Προστίθεται επίσης πως «η αστυνομία με την επιχειρησιακή της δράση κατάφερε και αντιμετώπισε όλα τα μέτωπα, στα οποία δραστηριοποιήθηκαν οι οχλαγωγούντες και έγινε κατορθωτό, οι δύο ομάδες να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους. Στην παρέμβαση της Αστυνομίας για καταστολή των επεισοδίων, έγινε χρήση χημικών, καθώς επίσης και του αντιδιαδηλωτικού οχήματος "ΑΙΑΝΤΑΣ"».

Η ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας πως «μέλος της αστυνομίας τραυματίστηκε στο χέρι από ρίψη μολότοφ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε, ότι έφερε έγκαυμα 2ου βαθμού και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήρε εξιτήριο. Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις».

Υπενθυμίζεται πως γύρω στις 6 χθες το απόγευμα, περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Ελευθερίας στη Χλώρακα για να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οι συμμετέχοντες διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες και ακολούθησαν διαφορετικές πορείες στην περιοχή της Χλώρακας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια και να προκληθούν ζημιές.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, υπήρξαν καταγγελίες από δύο πρόσωπα, τα οποία δέχθηκαν επίθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους, ενώ σε άλλες έξι περιπτώσεις έγιναν καταγγελίες για πρόκληση ζημιών σε περιουσίες. 

Υπήρξε παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των επεισοδίων, ενώ στάλθηκαν ενισχύσεις από τις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και ΤΑΕ Αρχηγείου

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM