Ουρές χιλιομέτρων: Τούρκοι περιμένουν στο Αϊβαλί για να κάνουν τριήμερο στη Λέσβο

Ουρές χιλιομέτρων: Τούρκοι περιμένουν στο Αϊβαλί για να κάνουν τριήμερο στη Λέσβο Facebook Twitter
0

Το Σαββατοκύριακο του Μπαϊραμιού, στα τέλη Ιουνίου, οι Τούρκοι τουρίστες κατέκλυσαν το τελωνείο στο Αϊβαλί για να περάσουν στην Ελλάδα. Το σκηνικό επαναλήφθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε, με την κίνηση προς τη χώρα μας να είναι κατά πολύ αυξημένη.

Παρά τις συχνές επιθέσεις από Τούρκους ξενοδόχους προς τον τουριστικό τομέα της Ελλάδας, με στόχο να «τσιμπήσουν» οι ντοπιοι, εικόνες που δημοσιεύονται στα τουρκικά δίκτυα αποκαλύπτουν ουρά από Τούρκους τουρίστες, οι οποία ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο. Ο λόγος είναι η εθνική εορτή της 30ης Αυγούστου, κατά την οποία οι Τούρκοι γιορτάζουν τη νίκη στη μάχη του Αλή Βεράν, στο Ντουμλουπινάρ στο Αφιόν Καραχισάρ, επί του ελληνικού στρατού, που σήμανε και την κατάρρευση του μετώπου στις αχανείς εκτάσεις της Μικράς Ασίας, πράγμα που εν τέλει οδήγησε στην ολοκληρωτική επικράτηση των Τούρκων και τη μετέπειτα Καταστροφή της Σμύρνης.

Οι Τούρκοι συνέρρευσαν για ακόμα μια φορά στο τελωνείο στο Αϊβαλί, θέλοντας να εκμεταλλευτούν το τριήμερο και να ταξιδέψουν στη Λέσβο. 

Ο Νεβτζάτ Τουρχάν επαγγελματίας στον τομέα τουρισμού στην περιοχή του Αϊβαλιού, σχολίασε ότι το τριήμερο έδωσε μια ευκαιρία στους ντόιπιους τουρίστες οι οποίοι και πάλι επέλεξαν την Ελλάδα διότι «είναι πολύ γρήγορο και εύκολο να πάτε στη Λέσβο με γρήγορο πλοίο από το Αϊβαλί» και επειδή «οι τιμές του είναι λίγο πιο προσιτές από ό,τι στην Τουρκία».

Ουρές χιλιομέτρων: Τούρκοι περιμένουν στο Αϊβαλί για να κάνουν τριήμερο στη Λέσβο Facebook Twitter

Ο Αλί Τζαλέ, ιδιοκτήτης εταιρείας που οργανώνει ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Αϊβαλί και Λέσβου, επεσήμανε ότι η πύλη των θαλάσσιων συνόρων είναι εξαιρετικά γεμάτη λόγω της ημέρας. «Περίπου 2.000 - 3.000 άνθρωποι πέρασαν στη Λέσβο», είπε. Λέγοντας ότι είναι καλό το γεγονός ότι η διαδικασία γρήγορης βίζας πήρε παράταση μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο του 2025 εξέφρασε την άποψη ότι θα αυξηθούν κατακόρυφα οι διελεύσεις προς Λέσβο.

Ουρές χιλιομέτρων: Τούρκοι περιμένουν στο Αϊβαλί για να κάνουν τριήμερο στη Λέσβο Facebook Twitter
Ουρές χιλιομέτρων: Τούρκοι περιμένουν στο Αϊβαλί για να κάνουν τριήμερο στη Λέσβο Facebook Twitter
Ουρές χιλιομέτρων: Τούρκοι περιμένουν στο Αϊβαλί για να κάνουν τριήμερο στη Λέσβο Facebook Twitter
Ουρές χιλιομέτρων: Τούρκοι περιμένουν στο Αϊβαλί για να κάνουν τριήμερο στη Λέσβο Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τούρκοι ξενοδόχοι επιτίθενται στην Ελλάδα: «Αυτοί έχουν πανσιόν, τα ξενοδοχεία μας είναι στα κορυφαία του κόσμου»

Διεθνή / Τούρκοι ξενοδόχοι επιτίθενται στην Ελλάδα: «Αυτοί έχουν πανσιόν, τα ξενοδοχεία μας είναι στα κορυφαία του κόσμου»

«Δεν γίνεται να συγκρίνετε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Τουρκία με έναν ξενώνα στην Ελλάδα», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μεσογείου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times και το Politico, η συμφωνία βρίσκεται στα σκαριά με τη βρετανική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, επικαλούμενα πληροφορίες από πηγές με γνώση των εξελίξεων
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM