Ουκρανικός στρατός: Η Ρωσία έπληξε με βόμβες φωσφόρου το Φιδονήσι

Ουκρανικός στρατός: Η Ρωσία έπληξε με βόμβες φωσφόρου το Φιδονήσι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο ουκρανικός στρατός κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έπληξε με βόμβες φωσφόρου στο Φιδονήσι σήμερα, Παρασκευή, μόλις μία ημέρα αφότου η Μόσχα απέσυρε τις δυνάμεις της από εκεί

«Σήμερα, περίπου στις 18:00, αεροσκάφη SU-30 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας έκαναν δύο επιθέσεις με βόμβες φωσφόρου στο Φιδονήσι», ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός. 

Χθες, Πέμπτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το νησί στη Μαύρη Θάλασσα, ως μια «κίνηση καλής θέλησης», προκειμένου η Ρωσία να μην εμποδίσει τις προσπάθειες του ΟΗΕ να οργανώσει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία. 

Όμως, σήμερα ο ουκρανικός στρατός κατηγόρησε τη Μόσχα ότι αδυνατεί «να σεβαστεί τις ίδιες τις ανακοινώσεις της». Το Κίεβο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο δείχνει να πλήττει τουλάχιστον δύο φορές το Φιδονήσι με βόμβες. 

Οι βόμβες φωσφόρου απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται εναντίον αμάχων, αλλά επιτρέπεται για τα πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους. Το Κίεβο έχει κατηγορήσει πολλές φορές τη Μόσχα ότι έχει χρησιμοποιήσει τέτοιες βόμβες μεταξύ άλλων σε περιοχές αμάχων, από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, κάτι που αρνείται η Μόσχα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ