Ουκρανία: «Ούτε εκατοστό στους εισβολείς», λέει ο Ζελένσκι- Χωρίς ρεύμα 4 εκατομμύρια πολίτες

Ουκρανία: «Ούτε εκατοστό στους εισβολείς», λέει ο Ζελένσκι- Χωρίς ρεύμα 4 εκατομμύρια πολίτες Facebook Twitter
Φωτ.αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι Ρώσοι εισβολείς φιλοδοξούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους περιοχές πέραν της περιφέρειας του Ντονέτσκ, τονίζοντας ότι ο ουκρανικός στρατός δεν πρόκειται να παραχωρήσει «ούτε εκατοστό» γης.

«Η δραστηριότητα των κατακτητών παραμένει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο… Δεκάδες οι επιθέσεις καθημερινά», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Υφίστανται πολύ μεγάλες απώλειες. Αλλά η εντολή παραμένει η ίδια, να προχωρήσουμε στα διοικητικά σύνορα της περιφέρειας του Ντονέτσκ. Δεν θα παραχωρήσουμε ούτε εκατοστό των εδαφών μας», τόνισε εμφατικά.

Στο επίκεντρο των συγκρούσεων βρίσκονται, σύμφωνα με αναφορές, τα περίχωρα του Μπαχμούτ, του Σολεντάρ και της Αβντίφκα.

Την ίδια ώρα, περίπου 4 εκατομμύρια Ουκρανοί εξακολουθούν να βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω των ρωσικών επιθέσεων. Όπως είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι, οι διακοπές ηλεκτροδότησης επηρεάζουν την πρωτεύουσα Κίεβο και άλλες 14 περιοχές της ουκρανικής επικράτειας.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει πως χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είχαν μείνει 4,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Ουκρανίας, σχεδόν το 10% του πληθυσμού της χώρας πριν από τη ρωσική εισβολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM