Ουκρανία: Ο κωμικός ηθοποιός Βολοντίμιρ Ζελένσκι προηγείται σε νέα δημοσκόπηση

Ουκρανία: Ο κωμικός ηθοποιός Βολοντίμιρ Ζελένσκι προηγείται σε νέα δημοσκόπηση Facebook Twitter
0

Ο κωμικός ηθοποιός Βολοντίμιρ Ζελένσκι προηγείται στην πρόθεση ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου (KIIS), εμφανίζει τον 41 ετών Ζελένσκι, έναν πολιτικά άπειρο υποψήφιο, να λαμβάνει το 15,4% στην πρόθεση ψήφου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο φέρεται να συγκεντρώνει το 10,5% στην πρόθεση ψήφου και η υποψήφια της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο 8%.

Οι εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου και σε αυτές θα λάβουν μέρος 44 υποψήφιοι.

Αν κανένας από τους υποψήφιους δεν συγκεντρώσει το 50% - όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - οι δύο πρώτοι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον δεύτερο γύρο στις 21 Απριλίου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Ζελένσκι θα περάσει στον δεύτερο γύρο.

Το KIIS διενήργησε τη δημοσκόπηση σε δείγμα 2.042 ψηφοφόρων ανά την Ουκρανία, εκτός από την προσαρτημένη Κριμαία, κατά το διάστημα 8-20 Φεβρουαρίου. Προηγούμενες δημοσκοπήσεις επίσης έφεραν τον Ζελένσκι στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ