Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα κλείνουν τις πρεσβείες τους στο Κίεβο μετά την απειλή για μεγάλη ρωσική επίθεση

Ουκρανία: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κλείνουν τις πρεσβείες τους μετά την απειλή για μεγάλη ρωσική επίθεση Facebook Twitter
Φωτ.: X / The Lviv Post
0

Εκτός από την Ελλάδα τις πρεσβείες τους στο Κίεβο έκλεισαν και οι Ισπανία και Ιταλία, υπό τον φόβο επιθέσεων, δεδομένων των εξελίξεων με τη Ρωσία.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ δήλωσε νωρίτερα ότι έλαβε «συγκεκριμένες πληροφορίες» για μια πιθανή μεγάλη αεροπορική επίθεση και ανακοίνωσε ότι θα κλείσει. Το ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο, Suspilne, αναφέρει ότι οι πληροφορίες φωτογραφίζουν «έναν συνδυασμό επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά της πρωτεύουσας».

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ήχησαν οι σειρήνες σε αρκετές περιοχές του Κιέβου, κάτι που συμβαίνει αρκετά τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο «λόγω του κλεισίματος των πρεσβειών των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας εν αναμονή μιας επίθεσης στο Κίεβο, υπάρχει αυξημένη εγρήγορση» επισημαίνει ο Guradian.

«Η Πρεσβεία της Ελλάδος, για λόγους ασφαλείας, θα παραμείνει κλειστή σήμερα, για το κοινό. Παρακαλούμε, όπως αποφεύγετε μετακινήσεις και παραμένετε σε ασφαλείς χώρους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, που εκδόθηκε νωρίτερα, σήμερα.

Η ελληνική πρεσβεία έκλεισε, αφού εκείνη των ΗΠΑ ανέφερε ότι: «Για προληπτικούς λόγους, η πρεσβεία θα μείνει κλειστή και οι εργαζόμενοι θα μείνουν στα σπίτια τους. Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να είναι προετοιμασμένοι να βρουν άμεσα καταφύγιο σε περίπτωση συναγερμού για αεροπορική επίθεση» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM