Ουκρανία: Επίθεση από έναν άγνωστο άνδρα δέχτηκε ο Ποροσένκο

Ουκρανία: Επίθεση από έναν άγνωστο άνδρα δέχτηκε ο Ποροσένκο Facebook Twitter
0

Επίθεση δέχτηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο από έναν άγνωστο άνδρα μετά από την κατάθεσή του στην εισαγγελία την Πέμπτη.

Ειδικότερα, ο άνδρας πήδηξε στο αυτοκίνητο του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο την ώρα που αποχωρούσε από την εισαγγελία όπου κατέθεσε ως μάρτυρας για την υπόθεση της πώλησης του ναυπηγείου του σε έναν άλλον επιχειρηματία. Στις εικόνες που προβλήθηκαν από την τηλεόραση φαίνεται ένας άνδρας να ψεκάζει με κάποιο σπρέι στο πρόσωπο έναν από τους σωματοφύλακες του Ποροσένκο, ο οποίος έσπευσε να τον προστατεύσει. Ένας δεύτερος χτυπά τον δράστη με μια ομπρέλα. Κανείς δεν τραυματίστηκε στο επεισόδιο αυτό. «Πρόκειται για προβοκάτσια από τους φιλορώσους γκάνγκστερ που σήκωσαν κεφάλι μετά την αλλαγή της εξουσίας στην Ουκρανία», κατήγγειλε ο Σβιατοσλάβ Τσεγκόλκο, ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

 

Ο Ποροσένκο ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έναν πρώην ηθοποιό που υποσχέθηκε ότι θα καταπολεμήσει την ενδημική διαφθορά και θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα. Ο Ουκρανός πρόεδρος, αποκαλούμενος και «βασιλιάς της σοκολάτας» στη χώρα έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χάρη στην εταιρεία Roshen που παράγει ζαχαρώδη προϊόντα. Έχει όμως και άλλες εταιρείες.

Το Κρατικό Γραφείο Ερευνών δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την έρευνα που διεξάγει σχετικά με την πώληση του ναυπηγείου, πέρσι. Ο Ποροσένκο είπε ότι έδωσε προφορικές και γραπτές εξηγήσεις για την πώληση που, όπως λέει, έγινε με διαφανή τρόπο και χωρίς την άμεση εμπλοκή του. Υπό έρευνα βρίσκονται πολλά άλλες εταιρείες του, όπως ένα τηλεοπτικό κανάλι που έχει στην κατοχή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM