Ουισκόνσιν: Το αποτέλεσμα εκλογών σε κοινότητα κρίθηκε στα ζάρια

Ζάρια Facebook Twitter
0

Τα ζάρια καθόρισαν το αποτέλεσμα των εκλογών σε μία κοινότητα του Ουισκόνσιν, όταν οι δύο υποψήφιοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι. 

Τόσο ο Ρομπ Ζόσκε όσο και ο Νέιτ Μπελ συγκέντρωσαν από 256 ψήφους, στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του κοινοτικού συμβουλίου στο Sister Bay Village. Έτσι, επιστρατεύθηκαν τα ζάρια

Η συγκεκριμένη λύση προβλέπεται από τις διατάξεις της πολιτείας για τις εκλογές. Τελικά, με 6-2 μετά τη ρίψη των ζαριών, νικητής αναδείχθηκε ο Νέιτ Μπελ. «Έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, επειδή είναι κάτι ασυνήθιστο», δήλωσε στο BBC η Χάιντι Τικ, η αρμόδια υπάλληλος, που ενημέρωσε τους δύο υποψήφιους όταν η κάλπη τους ανέδειξε ισόπαλους. 

Τα ζάρια και οι υπόλοιπες επιλογές 

Τα ζάρια ήταν μία από τις επιλογές που εξετάστηκαν. Προτάθηκε, μεταξύ άλλων, να γίνει κλήρωση με χαρτάκια που θα έμπαιναν σε ένα καπέλο, να «κόψουν» μία τράπουλα, να τραβήξουν άχυρα ή να στρίψουν ένα κέρμα. 

Τελικά, κρίθηκε ότι τα ζάρια ήταν η πιο δίκαιη μέθοδος. «Θεωρήθηκε πως σε περίπτωση του κέρματος, αν ο ένας υποψήφιος έλεγε για παράδειγμα “κορώνα”, ο άλλος δεν θα είχε επιλογή παρά να πει “γράμματα”. Με τα ζάρια και οι δύο συμμετείχαν με κάποιο τρόπο», εξήγησε η Τικ. 

Ο Μπελ ζήτησε να κρατήσει τα ζάρια ως σουβενίρ, που θα του θυμίζει πόσο απρόβλεπτη είναι η ζωή. Μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα κάποια στιγμή να διοργανώσει με τον πρώην, πλέον, αντίπαλό του μια φιλανθρωπική εκδήλωση, στην οποία θα ρίξουν ζάρια. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ