No.1

Ουγγαρία: Σχεδόν 100 μετανάστες σε κέντρο κράτησης ξεκίνησαν απεργία πείνας

Ουγγαρία: Σχεδόν 100 μετανάστες σε κέντρο κράτησης ξεκίνησαν απεργία πείνας Facebook Twitter
EPA/SANDOR UJVARI (φωτογραφία αρχείου)
1

Σχεδόν 100 μετανάστες άρχισαν σήμερα απεργία πείνας, σε ένα κέντρο κράτησης στην Ουγγαρία, με αίτημα να τους επιτραπεί να φύγουν από τη χώρα.

Η ουγγρική Υπηρεσία Μετανάστευσης και Ιθαγένειας ανέφερε ότι οι 94 από τους 102 μετανάστες στο κέντρο κράτησης Bekescsaba, στα σύνορα με τη Ρουμανία, συμμετέχουν στην απεργία πείνας. «Οι περισσότεροι από τους απεργούς πείνας (σ.σ. έχουν εγκλειστεί εκεί) βάσει των διαδικασιών του (κανονισμού του) Δουβλίνου, καθώς έφυγαν παράνομα από την χώρα πρώτης υποδοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε η υπηρεσία σε μια ανακοίνωση την οποία έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


«Οι απεργοί πείνας διατύπωσαν τα αιτήματά τους γραπτά, διαμαρτυρόμενοι πρωτίστως για τον εγκλεισμό τους και ζητώντας να τους επιτραπεί να φύγουν», σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Διαμαρτυρήθηκαν επίσης για το ότι έγινε λήψη των αποτυπωμάτων τους καθώς δεν έχουν πρόθεση να παραμείνουν στην Ουγγαρία», συνεχίζει η υπηρεσία μετανάστευσης.


Μια έκκληση, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και υπογράφεται από κάποιον «Ζανγιάρ Φαράτζ», ο οποίος υποστηρίζει πως εκπροσωπεί τους μετανάστες στο κέντρο Bekescsaba, καλεί να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησής τους και τονίζει πως πολλοί από τους μετανάστες είναι άρρωστοι και αποκαρδιωμένοι.


«Δικηγόροι μας στάλθηκαν σε αποστολή στο κέντρο κράτησης Bekescsaba πριν από έναν μήνα», σημείωσε από τη δική της πλευρά η Μάρτα Πάρνταβι, συμπρόεδρος της Ουγγρικής Επιτροπής του Ελσίνκι. «Οι περισσότεροι (μετανάστες) βίωσαν συνθήκες που καθιστούν πολύ πιθανό να υποφέρουν από ψυχολογικό τραύμα. Εξ όσων γνωρίζουμε, η κατάσταση στο κέντρο είναι ήρεμη προς το παρόν».


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν είναι σφοδρός επικριτής της ευρωπαϊκής πολιτικής όσον αφορά την κρίση των προσφύγων και των μεταναστών. Διατείνεται ότι το μεταναστευτικό ρεύμα απειλεί την κοινωνικοοικονομική σύνθεση της ηπείρου και η κυβέρνησή του σήκωσε φράκτες για να κρατήσει έξω τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Διεθνή
1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ίσως η πιο ακροδεξιά κυβέρνηση στην Ε.Ε. Ακολουθεί βέβαια κατά πόδας αυτή της Αυστρίας με τον φέρελπι νεαρό υπουργό εξωτερικών, αυτόν με το λαμπερό χαμόγελο, τα μεγάλα αυτιά, και τις ναζιστικές ιδέες. Παίζει δυνατά και η Ουκρανία στο παιχνίδι και σίγουρα θα πάει για πρωτάθλημα όταν\άμα καταφέρει να ανέβει κατηγορία και να μπει και αυτή στην Ε.Ε.Δυστυχώς οι Ολλανδοί και Γερμανοί πολιτικοί μόνο τα στραβά των Ερντογάν και Πούτιν βλέπουν, ενώ για τα στραβά σε πιο κοντινές σε αυτούς χώρες... τουμπεκί ψιλοκομμένο.