Ουγγαρία: Οι αρχές αρνήθηκαν την προσφορά φαγητού σε αιτούντες άσυλο

Ουγγαρία: Οι αρχές αρνήθηκαν την προσφορά φαγητού σε αιτούντες άσυλο Facebook Twitter
EPA
0

Οι ουγγρικές αρχές αρνήθηκαν για μία ακόμη φορά να προσφέρουν φαγητό σε αιτούντες άσυλο στα κλειστά κέντρα τράνζιτ που διατηρεί η χώρα στα σύνορα με τη Σερβία.

Το γεγονός κατήγγειλαν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος index.hu.

Ένα ζευγάρι από το Ιράκ έφαγε χθες Πέμπτη κανονικό γεύμα για πρώτη φορά έπειτα από πέντε ημέρες, μετά την έκτακτη παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε εκπρόσωπος της Ουγγρικής Επιτροπής του Ελσίνκι (HHC) στον ιστότοπο.

Το ζευγάρι είχε αναγκαστεί να τρώει από τα αποφάγια που άφηναν τα τρία του παιδιά, τα οποία λάμβαναν τακτικά φαγητό, επεσήμανε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η HHC θεωρεί ότι η μεταχείριση αυτή των αιτούντων άσυλο από την Ουγγαρία ισοδυναμεί με βασανιστήρια.

Τον Αύγουστο η HHC είχε κατηγορήσει και πάλι τη Βουδαπέστη ότι δεν προσφέρει φαγητό στους πρόσφυγες που ζουν στα κέντρα τράνζιτ, τα οποία είναι κλειστά από την πλευρά της Ουγγαρίας, αλλά ανοικτά από την πλευρά της Σερβίας.

Τότε οι αρχές άρχισαν να διανέμουν φαγητό στους αιτούντες άσυλο έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες.

Η Ουγγαρία δέχεται συχνά επικρίσεις για τη σκληρή μεταχείριση που επιφυλάσσει στους αιτούντες άσυλο, η οποία έχει στόχο να αποτρέπει τους πρόσφυγες να αναζητούν καταφύγιο στη χώρα.

Πολλοί λίγοι από όσους υποβάλουν αίτηση τελικά λαμβάνουν άσυλο, ενώ η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει μήνες.

Όσο διάστημα περιμένουν να επεξεργαστεί το αίτημά τους οι πρόσφυγες είναι αναγκασμένοι να περιμένουν έγκλειστοι στα ειδικά κέντρα τράνζιτ, όπου η κακομεταχείριση είναι συχνή.

Οι ουγγρικές αρχές ισχυρίζονται ότι οι πρόσφυγες παραμένουν εθελοντικά στα κέντρα τράνζιτ καθώς μπορούν να φύγουν από αυτά όποτε το επιθυμούν.

Όμως δεν μπορούν να πάνε παρά μόνο στη Σερβία κι αν το κάνουν χάνουν αυτομάτως το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για την παροχή ασύλου στην Ουγγαρία.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/DPA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM