Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ κατηγορεί Ομπάμα και Μπάιντεν για το αεροπορικό, το αποδίδει σε λάθος του πιλότου

Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ κατηγορεί Ομπάμα και Μπάιντεν για το αεροπορικό, το αποδίδει σε λάθος του πιλότου Facebook Twitter
Φωτ.: FOX 13 Seattle
0

Μετά το ενός λεπτού σιγή που ζήτησε για τα 67 θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος στην Ουάσινγκτον, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στους προκατόχους του, για αμέλεια σε θέματα ασφάλειας.

«Δυστυχώς, δεν υπάρχουν επιζώντες», είπε στη συνέντευξη Τύπου. Εξήντα τέσσερις άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος που συγκρούστηκε με ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, με τριμελές πλήρωμα, αργά το βράδυ της Τετάρτης, τοπική ώρα, πάνω από τον ποταμό Ποτόμακ.

Υποσχόμενος ότι θα διεξαχθεί έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έριξε ευθύνες σε Τζο Μπάιντεν και Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας: «Εγώ έδωσα προτεραιότητα στην ασφάλεια. Ο Ομπάμα και ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί έδωσαν προτεραιότητα στην πολιτική».

Αν και αρχικά, δήλωσε άγνοια για τα αίτια της τραγωδίας, την απέδωσε σε ανθρώπινο λάθος. Είπε, ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου για κάποιον άγνωστο λόγο έκανε το αντίθετο από αυτό που του είπε ο πύργος ελέγχου και για λόγους που δεν ξέρουμε, έφερε το ελικόπτερο σε γωνία και ύψος πρόσκρουσης με το αεροσκάφους.

Ταυτόχρονα, σχολίασε ότι το στρατιωτικό ελικόπτερο ακολουθούσε μια «απίστευτα κακή» πορεία.

Η χειρότερη αεροπορική καταστροφή στις ΗΠΑ από το 2001

Πρόκειται για τη χειρότερη αεροπορική καταστροφή που έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ από το 2001, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με την FAA, το αεροσκάφος Bombardier της American Airlines συγκρούστηκε με το ελικόπτερο Sikorsky H-60, καθώς ήταν έτοιμο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρίγκαν. Η σύγκρουση θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, εκτίμησε ο Σον Ντάφι, ο νέος υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Τραμπ.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν «σχετικά έμπειρο» και πραγματοποιούσε «νυχτερινή εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας», είπε εξάλλου ο νέος υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ. Οι τρεις στρατιωτικοί ήταν εξοπλισμένοι με διόπτρες νυχτερινής όρασης.

Στην καταγραφή των συνομιλιών από τον πύργο ελέγχου ακούγονται οι ελεγκτές να ρωτούν πολλές φορές τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου εάν έχει δει το αεροπλάνο και στη συνέχεια του δίνουν εντολή «να περάσει από πίσω» του.

«Είδα μόλις μια μπάλα φωτιάς και μετά εξαφανίστηκε» δήλωσε ένας ελεγκτής, αφού διακόπηκε η επικοινωνία με το ελικόπτερο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Fox News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM