Όταν ο 18χρονος Λεμπρόν Τζέιμς είπε «όχι» σε επιταγή 10 εκατ. - «Μπορεί να έκλαψα λίγο»

Όταν ο 18χρονος Λεμπρόν Τζέιμς είπε «όχι» σε επιταγή 10 εκατ. - «Μπορεί να έκλαψα λίγο» Facebook Twitter
Φωτ: Getty Images
0

Αν και το όνομά του είναι συνώνυμο με τη Nike για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Λεμπρόν Τζέιμς παραλίγο να μην υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία που τον βοήθησε να γίνει δισεκατομμυριούχος.

Σε μια πρόσφατη εμφάνισή του στο podcast «New Heights» των Τράβις και Τζέισον Κέλσι, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο NBA εξήγησε ότι παραλίγο να δελεαστεί από ένα εντυπωσιακό ποσό που του προσέφερε ένας από τους ανταγωνιστές της Nike.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του χρονιάς στο Λύκειο, προτού παραλείψει το κολέγιο και πάει κατευθείαν στο ΝΒΑ, ο Τζέιμς έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε Nike, Reebok και Adidas για το ποια εταιρεία θα του παρέχει παπούτσια.

Η Reebok έστειλε αεροπορικώς τον Τζέιμς και τη μητέρα του σε μια συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, όπου έκαναν σκληρό παζάρι με τον έφηβο.

«Ο τύπος μου δίνει μια επιταγή και μου λέει: ''Αν δεν πας να μιλήσεις με άλλες εταιρείες, αυτό είναι δικό σου΄΄, είπε ο Τζέιμς. «Και την κοιτάζω. 10 εκατομμύρια δολάρια. Ήμουν τελειόφοιτος λυκείου!»

Όπως είπε, ο Τζέιμς δεν ήξερε τι να κάνει. Δεν είχε «δει ποτέ τόσα πολλά μηδενικά», αλλά δεν ήθελε επίσης να χάσει τις συναντήσεις του με τη Nike και την Adidas. Έτσι, ζήτησε από τα στελέχη ένα λεπτό για να σκεφτεί και τον άφησαν μόνο του με τη μητέρα του.

«Εγώ και η μητέρα μου ζούσαμε σε ένα μικρό διαμέρισμα που μας παρείχε το πρόγραμμα πρόνοιας. Θα πάω σπίτι [μετά τη συνάντηση] και δεν θα έχω τίποτα», εξήγησε. «Η μαμά μου με κοίταξε. Μου είπε: ''Γιε μου, εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Αν σου προσφέρουν αυτό, ποιος ξέρει τι μπορεί να σου προσφέρουν οι άλλες εταιρείες''».

Όταν τα στελέχη επέστρεψαν στο δωμάτιο, ο Τζέιμς έδωσε πίσω την οκταψήφια επιταγή και τους ενημέρωσε ότι θα προτιμούσε να εξερευνήσει όλες τις επιλογές του πριν πάρει μια απόφαση.

«Μπορεί να έκλαψα στο δρόμο για το σπίτι», είπε στους αδελφούς Κέλσι. «Έλεγα ''Θα μπορούσα να είχα αγοράσει ολόκληρη την πολυκατοικία στην οποίο ζούσα εγώ και η μαμά μου με αυτά τα χρήματα!΄΄».

Αν και δεν μπορούσαν να το γνωρίζουν εκείνη τη στιγμή, ήταν μια απόφαση που άνοιξε τον δρόμο για να γίνει ο Τζέιμς δισεκατομμυριούχος.

Τελικά, ο Τζέιμς θα διάλεγε τη Nike και χρόνια αργότερα, το 2015, θα υπέγραφε ένα συμβόλαιο ζωής αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία.

Με πληροφορίες από CNBC


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM
ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM