Όταν ο 18χρονος Λεμπρόν Τζέιμς είπε «όχι» σε επιταγή 10 εκατ. - «Μπορεί να έκλαψα λίγο»

Όταν ο 18χρονος Λεμπρόν Τζέιμς είπε «όχι» σε επιταγή 10 εκατ. - «Μπορεί να έκλαψα λίγο» Facebook Twitter
Φωτ: Getty Images
0

Αν και το όνομά του είναι συνώνυμο με τη Nike για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Λεμπρόν Τζέιμς παραλίγο να μην υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία που τον βοήθησε να γίνει δισεκατομμυριούχος.

Σε μια πρόσφατη εμφάνισή του στο podcast «New Heights» των Τράβις και Τζέισον Κέλσι, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο NBA εξήγησε ότι παραλίγο να δελεαστεί από ένα εντυπωσιακό ποσό που του προσέφερε ένας από τους ανταγωνιστές της Nike.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του χρονιάς στο Λύκειο, προτού παραλείψει το κολέγιο και πάει κατευθείαν στο ΝΒΑ, ο Τζέιμς έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε Nike, Reebok και Adidas για το ποια εταιρεία θα του παρέχει παπούτσια.

Η Reebok έστειλε αεροπορικώς τον Τζέιμς και τη μητέρα του σε μια συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, όπου έκαναν σκληρό παζάρι με τον έφηβο.

«Ο τύπος μου δίνει μια επιταγή και μου λέει: ''Αν δεν πας να μιλήσεις με άλλες εταιρείες, αυτό είναι δικό σου΄΄, είπε ο Τζέιμς. «Και την κοιτάζω. 10 εκατομμύρια δολάρια. Ήμουν τελειόφοιτος λυκείου!»

Όπως είπε, ο Τζέιμς δεν ήξερε τι να κάνει. Δεν είχε «δει ποτέ τόσα πολλά μηδενικά», αλλά δεν ήθελε επίσης να χάσει τις συναντήσεις του με τη Nike και την Adidas. Έτσι, ζήτησε από τα στελέχη ένα λεπτό για να σκεφτεί και τον άφησαν μόνο του με τη μητέρα του.

«Εγώ και η μητέρα μου ζούσαμε σε ένα μικρό διαμέρισμα που μας παρείχε το πρόγραμμα πρόνοιας. Θα πάω σπίτι [μετά τη συνάντηση] και δεν θα έχω τίποτα», εξήγησε. «Η μαμά μου με κοίταξε. Μου είπε: ''Γιε μου, εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Αν σου προσφέρουν αυτό, ποιος ξέρει τι μπορεί να σου προσφέρουν οι άλλες εταιρείες''».

Όταν τα στελέχη επέστρεψαν στο δωμάτιο, ο Τζέιμς έδωσε πίσω την οκταψήφια επιταγή και τους ενημέρωσε ότι θα προτιμούσε να εξερευνήσει όλες τις επιλογές του πριν πάρει μια απόφαση.

«Μπορεί να έκλαψα στο δρόμο για το σπίτι», είπε στους αδελφούς Κέλσι. «Έλεγα ''Θα μπορούσα να είχα αγοράσει ολόκληρη την πολυκατοικία στην οποίο ζούσα εγώ και η μαμά μου με αυτά τα χρήματα!΄΄».

Αν και δεν μπορούσαν να το γνωρίζουν εκείνη τη στιγμή, ήταν μια απόφαση που άνοιξε τον δρόμο για να γίνει ο Τζέιμς δισεκατομμυριούχος.

Τελικά, ο Τζέιμς θα διάλεγε τη Nike και χρόνια αργότερα, το 2015, θα υπέγραφε ένα συμβόλαιο ζωής αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία.

Με πληροφορίες από CNBC


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM