Oruc Reis: Βγήκε από το λιμάνι της Αττάλειας -Η κατεύθυνσή του

Oruc Reis: Βγήκε από το λιμάνι της Αττάλειας -Η κατεύθυνσή του Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Από το λιμάνι της Αττάλειας βγήκε το Oruc Reis, σύμφωνα με το Marinetraffic.com.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, που βρισκόταν στο λιμάνι από τις αρχές της εβδομάδας, φαίνεται να κινείται νοτιοανατολικά προς την Κύπρο με ταχύτητα 10 κόμβων.

Oruc Reis: Βγήκε από το λιμάνι της Αττάλειας -Η κατεύθυνσή του Facebook Twitter

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει δεσμεύσει τον μισό κόλπο της Αττάλειας από 25 Σεπτεμβρίου έως 24 Μαρτίου 2023 για τη διεξαγωγή ερευνών.

Τον Σεπτέμβριο, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας προανήγγειλε έρευνες. «Το πλοίο Oruc Reis μπροστά στο οποίο βρισκόμαστε, ξέρετε, είχε πραγματοποιήσει εργασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανατολική Μεσόγειο.Το έχουμε φέρει στο λιμάνι Φίλγιος σύμφωνα με τις ανάγκες εδώ, υπάρχουν κάποιες εργασίες εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και του λογισμικού. 

Τώρα και αυτό μετατρέπεται για να μπορεί να κάνει τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες, όπως έχουμε κάνει και στο Mπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά, και συνεχίζεται η συναρμολόγηση του. Μέσα σε αυτό τον μήνα θα ολοκληρώσουμε τις εργασίες εκσυγχρονισμού και θα το στείλουμε στο νέο σημείο καθηκόντων του».  

Η Navtex που εκδόθηκε για τον πλου του Oruc Reis:

Oruc Reis: Βγήκε από το λιμάνι της Αττάλειας -Η κατεύθυνσή του Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ