Οργή των πιστών για την καταδίκη του γκουρού στην Ινδία - Άγρια επεισόδια με 36 νεκρούς

Οργή των πιστών για την καταδίκη του γκουρού στην Ινδία - Άγρια επεισόδια με 36 νεκρούς Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες στρατιώτες έχουν περικυκλώσει την έδρα μιας αίρεσης, ο ηγέτης της οποίας κρίθηκε ένοχος την Παρασκευή για τον βιασμό δύο γυναικών. Στις ταραχές που ακολούθησαν μεταξύ υποστηρικτών του και των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι.


Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 20.000 πιστοί του γκουρού Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ βρίσκονται μέσα στο συγκρότημα αυτό που περιλαμβάνει σχολεία, ένα νοσοκομεία, πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις και έναν κινηματογράφο, στην περιοχή Σίρσα του κρατιδίου Χαριάνα.


«Στην περιοχή απαγορεύτηκε η κυκλοφορία. Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη αλλά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε μια αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οργή των πιστών για την καταδίκη του γκουρού στην Ινδία - Άγρια επεισόδια με 36 νεκρούς Facebook Twitter


Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται πάνοπλοι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας να παίρνουν θέσεις γύρω από το συγκρότημα. Αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στον χώρο. Σύμφωνα με τον στρατηγό Ρατζπάλ Πούνια προς το παρόν δεν τίθεται θέμα εκκένωσης της κοινότητας.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Press Trust της Ινδίας, 15 υποστηρικτές του γκουρού συνελήφθησαν για τις ταραχές και τους εμπρησμούς που σημειώθηκαν την Παρασκευή στις πόλεις Πανσκούλα και Σίρσα, λίγες ώρες αφότου δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Σινγκ για τον βιασμό δύο γυναικών. Σχεδόν 200.000 πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στην Πανσκούλα για να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Οργή των πιστών για την καταδίκη του γκουρού στην Ινδία - Άγρια επεισόδια με 36 νεκρούς Facebook Twitter


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα επεισόδια, 30 στην Πανσκούλα και 6 στη Σίρσα. Περίπου 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν.Ο 50χρονος γκουρού μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε άλλη πόλη του κρατιδίου.

Ο Σινγκ, που είναι ο πνευματικός ηγέτης της αίρεσης Ντέρα Σάτσα Σάουντα, υποστηρίζει ότι έχει εκατομμύρια πιστούς σε όλον τον κόσμο. Το 2002 είχε σταλεί ένα ανώνυμο μήνυμα στον τότε πρωθυπουργό της Ινδίας Ατάλ Μπιχάρι Βατζπαγί, στο οποίο μια γυναίκα κατηγορούσε τον γκουρού για βιασμό. Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια μέχρι η Κεντρική Υπηρεσία Ερευνών να εντοπίσει τα θύματα. Μόλις το 2007 δύο γυναίκες υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του Σινγκ.


Η ποινή του θα ανακοινωθεί την Δευτέρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM