Οργή στην Αυστραλία: Επιτρέπουν σε τενίστες να ταξιδέψουν, ενώ οι υπόλοιποι μένουν «αποκλεισμένοι»

Οργή στην Αυστραλία: Επιτρέπουν σε τενίστες να ταξιδέψουν, ενώ οι υπόλοιποι μένουν «αποκλεισμένοι» Facebook Twitter
Pixabay
0

Στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες μεγάλοι «αστέρες» του τένις, όπως οι Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Οσάκα και Σερένα Ουίλιαμς, ωστόσο το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Εκεί θα περάσουν τις 14 ημέρες καραντίνας πριν από την συμμετοχή τους στο Australian Open οι αθλητές. Παρόλα αυτά, η είδηση της άφιξης των εν λόγω αθλητών έχει προκαλέσει απογοήτευση και αντιδράσεις από πολλούς Αυστραλούς που λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας, δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.


Η Αυστραλία έχει θεσπίσει εβδομαδιαίο όριο στον αριθμό των αφίξεων στα αεροδρόμια της και όσοι εισέρχονται στη χώρα πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Εκτιμάται ότι περίπου 37.000 Αυστραλοί περιμένουν να επιστρέψουν σπίτια τους σύμφωνα με το ABC News. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες μάλιστα έχουν αναστείλει δρομολόγια ώστε να «αποθαρρύνουν» την επιστροφή.

Την Παρασκευή, η αεροπορική εταιρεία Emirates ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις πτήσεις της προς Μελβούρνη, Σίδνεϊ και Μπρίσμπεϊν. Εν τω μεταξύ, οι διοργανωτές του Australian Open ναυλώνουν κανονικά πτήσεις για τους παίκτες και άλλα μέλη του προσωπικού της διοργάνωσης.

Οι παίκτες έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ Covid πριν επιβιβαστούν στις πτήσεις τους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία καραντίνας του Australian Open στη Μελβούρνη και την Αδελαΐδα. Επιτρέπεται, ωστόσο, να βγαίνουν από τα δωμάτιά τους και να αθλούνται για έως πέντε ώρες την ημέρα.

Οργή στην Αυστραλία: Επιτρέπουν σε τενίστες να ταξιδέψουν, ενώ οι υπόλοιποι μένουν «αποκλεισμένοι» Facebook Twitter
EPA

Ωστόσο, 47 παίκτες του τουρνουά βρέθηκαν σε πτήσεις όπου ορισμένοι επιβάτες αργότερα καταγράφηκαν στα επιβεβαιωμένα κρούσματα της χώρας. Ενδεικτικά, αυτό συνέβη σε πτήση από το Λος Άντζελες, στην οποία ήταν επιβάτες μεταξύ άλλων η πρωταθλήτρια, Victoria Azarenka και ο πρώην πρωταθλητής του Open US, Sloane Stephens. Την ίδια ώρα, ο Βρετανός τενίστας Andy Murray δεν μπόρεσε να πετάξει για την Αυστραλία καθώς βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Η άφιξη των παικτών του τένις, την ώρα που πολλοί Αυστραλοί εξακολουθούν να πασχίζουν για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, έχει προκαλέσει έντονη κριτική προς τις αρχές της χώρας.

«Δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι πριν μια εβδομάδα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι μειώνουν εκ νέου τα όρια για τους πολίτες που εισέρχονται στη χώρα και την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνουν ότι έχουν βρει χιλιάδες χώρους για τους τενίστες και το προσωπικό της διοργάνωσης» δήλωσε στο BBC, η Σάρα που εργάζεται στο Λονδίνο αλλά κατάγεται από το Σίδνεϊ.

Προσπαθώ να επιστρέψω στο Σίδνεϊ από τον Οκτώβριο και η πιο πρόσφατη πτήση μου μόλις ακυρώθηκε, είπε. «Το μόνο που θέλω είναι να επιστρέψω σπίτι. Έπρεπε να παρακολουθήσω το γάμο της αδερφής μου από το Zoom» δήλωσε. 

Το Σάββατο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τελικά ότι θα μεριμνήσει για 20 ακόμη διεθνείς πτήσεις επαναπατρισμού στις οποίες θα επιβιβαστούν Αυστραλοί υπήκοοι από «περιοχές προτεραιότητας». Όσοι επιστρέφουν δεν θα συμπεριληφθούν στα ισχύοντα ανώτατα όρια ταξιδιωτών, διευκρίνισε αρμόδιος υπουργός.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ