Οργή για τους εκπαιδευτές που χτύπησαν τίγρη στο κεφάλι και της τράβηξαν την ουρά

Οργή για τους εκπαιδευτές που χτύπησαν τίγρη στο κεφάλι και της τράβηξαν την ουρά Facebook Twitter
1

Έντονες αντιδράσεις και κατακραυγή έχει πυροδοτήσει ένα βίντεο που δείχνει δύο εκπαιδευτές ζώων σε πάρκο άγριας ζωής στην Αυστραλία να χτυπούν μία τίγρη στο κεφάλι και να την τραβούν από την ουρά. 

Το βίντεο με τους δύο υπαλλήλους δημοσιεύθηκε στο Instagram και έχει προκαλέσει την οργή των χρηστών, που το χαρακτηρίζουν από «σκληρό» μέχρι «αηδιαστικό». Ωστόσο, το πάρκο Dreamworld υπερασπίστηκε τους εκπαιδευτές λέγοντας πως η συμπεριφορά τους αντικατοπτρίζει τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι τίγρεις μεταξύ τους στην άγρια φύση. 

Η Laura Weyman-Jones, εκπρόσωπος της Peta, δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Το να τραβάς μια τίγρη από την ουρά και να την χτυπάς στο κεφάλι είναι αποτροπιαστική και αδικαιολόγητη κακοποίηση. Οι τίγρεις υποτίθεται πως πρέπει να τρέχουν ελεύθερες μακριά κι όχι να περνούν τη ζωή τους σε περιφραγμένους χώρους, για να τους κοιτάζει επίμονα άγνωστος κόσμος και να δέχονται bullying από το προσωπικό. Η αιχμαλωσία σε καμία περίπτωση δεν είναι το όνειρο καμίας τίγρη». 

Το πάρκο άγριας ζωής Dreamworld, απαντώντας στο σάλο, σχολίασε πως «η φροντίδα και η καλή υγεία από τις τίγρεις και όλων των υπολοίπων άγριων ζώων είναι υψίστης σημασίας», τονίζοντας πως το σύντομο βίντεο παραπλανεί τους θεατές για τις πραγματικές συνθήκες και την αιτία της συμπεριφοράς των υπαλλήλων.

«Το βίντεο διαστρεβλώνει αυτό που πραγματικά συνέβη εκείνη την ημέρα. Οι ενέργειες των εκπαιδευτών για να επαναφέρουν την τίγρη, που ονομάζεται Akasha, εξηγήθηκαν στους επισκέπτες αμέσως μετά τον διαχωρισμό των δύο ζώων. Οι δύο τίγρεις που απεικονίζονται στο βίντεο επιδείκνυαν ανταγωνιστική συμπεριφορά και χρειάστηκε να τις χωρίσουν πριν καταλήξουν να κάνουν κακό η μία στην άλλη», εξήγησε εκπρόσωπος του καταφυγίου. «Τα χτυπήματα με ανοιχτή παλάμη στην περιοχή του προσώπου είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να επαναφέρεις τίγρεις που έχουν αρχίσει να αλληλοπροκαλούνται και είναι χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο επικοινωνούν σε παρόμοιες καταστάσεις», κατέληξε. 

ΠΡΟΣΟΧΗ- Αυτό το βίντεο περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό: 

Wtf is going on there dream world?? ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Xy Latu (@xylatu) στις

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Οι ζωολογικοί "κήποι" , τα σόου με φάλαινες και δελφίνια και τα ακουαριουμ πρέπει να καταργηθούν. Δεν ειναι υγιής διασκέδαση και δεν έχουν κανέναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, όχι στον 21ο αιώνα. Οποίος θέλει να δει πολική αρκούδα να πηγαίνει στον βόρειο πόλο, οποίος θέλει να δει τίγρη να πηγαίνει στην Αφρική και την Ασία, οποίος θέλει να δει ψαράκια να κάνει καταδύσεις. Κι οποίος δεν μπορεί, να βλέπει ένα ντοκυμαντέρ στο National Geographic.