Έντονες αντιδράσεις και κατακραυγή έχει πυροδοτήσει ένα βίντεο που δείχνει δύο εκπαιδευτές ζώων σε πάρκο άγριας ζωής στην Αυστραλία να χτυπούν μία τίγρη στο κεφάλι και να την τραβούν από την ουρά. 

 

Το βίντεο με τους δύο υπαλλήλους δημοσιεύθηκε στο Instagram και έχει προκαλέσει την οργή των χρηστών, που το χαρακτηρίζουν από «σκληρό» μέχρι «αηδιαστικό». Ωστόσο, το πάρκο Dreamworld υπερασπίστηκε τους εκπαιδευτές λέγοντας πως η συμπεριφορά τους αντικατοπτρίζει τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι τίγρεις μεταξύ τους στην άγρια φύση. 

 

Η Laura Weyman-Jones, εκπρόσωπος της Peta, δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Το να τραβάς μια τίγρη από την ουρά και να την χτυπάς στο κεφάλι είναι αποτροπιαστική και αδικαιολόγητη κακοποίηση. Οι τίγρεις υποτίθεται πως πρέπει να τρέχουν ελεύθερες μακριά κι όχι να περνούν τη ζωή τους σε περιφραγμένους χώρους, για να τους κοιτάζει επίμονα άγνωστος κόσμος και να δέχονται bullying από το προσωπικό. Η αιχμαλωσία σε καμία περίπτωση δεν είναι το όνειρο καμίας τίγρη». 

 

Το πάρκο άγριας ζωής Dreamworld, απαντώντας στο σάλο, σχολίασε πως «η φροντίδα και η καλή υγεία από τις τίγρεις και όλων των υπολοίπων άγριων ζώων είναι υψίστης σημασίας», τονίζοντας πως το σύντομο βίντεο παραπλανεί τους θεατές για τις πραγματικές συνθήκες και την αιτία της συμπεριφοράς των υπαλλήλων.

 

«Το βίντεο διαστρεβλώνει αυτό που πραγματικά συνέβη εκείνη την ημέρα. Οι ενέργειες των εκπαιδευτών για να επαναφέρουν την τίγρη, που ονομάζεται Akasha, εξηγήθηκαν στους επισκέπτες αμέσως μετά τον διαχωρισμό των δύο ζώων. Οι δύο τίγρεις που απεικονίζονται στο βίντεο επιδείκνυαν ανταγωνιστική συμπεριφορά και χρειάστηκε να τις χωρίσουν πριν καταλήξουν να κάνουν κακό η μία στην άλλη», εξήγησε εκπρόσωπος του καταφυγίου. «Τα χτυπήματα με ανοιχτή παλάμη στην περιοχή του προσώπου είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να επαναφέρεις τίγρεις που έχουν αρχίσει να αλληλοπροκαλούνται και είναι χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο επικοινωνούν σε παρόμοιες καταστάσεις», κατέληξε. 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ- Αυτό το βίντεο περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό: 

 

Wtf is going on there dream world?? ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Xy Latu (@xylatu) στις