Οργάνωση ζητά ξεχωριστές αίθουσες για ΛΟΑΤΚΙ μαθητές- «Όπως για τα παιδιά με αυτισμό»

Λόμπι ζητά τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά να έχουν ξεχωριστές σχολικές αίθουσες- «Όπως τα παιδιά με αυτισμό ή σύνδρομο Down» Facebook Twitter
Φωτ.: MSNBC
0

Η ΜΚΟ κατά των ΛΟΑΤΚΙ+, «Moms for Liberty» ζήτησε τα παιδιά της κοινότητας να μπαίνουν σε ξεχωριστές τάξεις «όπως τα παιδιά με αυτισμό ή σύνδρομο Down», όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Το Moms for Liberty, που ξεκίνησε από δύο μητέρες πριν από λιγότερο από δύο χρόνια και γρήγορα επεκτάθηκε σε 40 πολιτείες, αφού προωθήθηκε από δεξιούς υποστηρικτές όπως ο Tucker Carlson, ο Rush Limbaugh και ο Steve Bannon.

Σε μια συνέντευξη, η πρόεδρος της ομάδας, Miami Eulalia Jimenez, η οποία επίσης πιστεύει ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι δηλητήριο, ισχυρίστηκε ότι το να είναι κάποιος μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας δε θα πρέπει να αποτελεί ανοιχτή συζήτηση για τις σχολικές αίθουσες ενώ τόνισε ότι τα queer παιδιά πρέπει να περιορίζονται σε «ξεχωριστές τάξεις».

«Όπως για παράδειγμα τα παιδιά με αυτισμό, σύνδρομο Down, έτσι και τα παιδιά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας πρέπει να έχουν ειδικές συναντήσεις, εξατομικευμένο εκπαιδευτικό σχέδιο με έναν σύμβουλο», συμπλήρωσε η Crystal Alonso, επίσης μέλος του λόμπι.

«Πρέπει να τοποθετηθούν σε ξεχωριστές αίθουσες διδασκαλίας. Καταλαβαίνω, ότι είναι ένας διαφορετικός τύπος εκπαίδευσης για παιδιά με αυτές τις "αναπηρίες", αλλά νομίζω ότι για τα παιδιά που προσδιορίζονται διαφορετικά, θα πρέπει να υπάρχει κάτι σαν εξειδικευμένο πρόγραμμα» πρόσθεσε.

Τα σχόλια είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά καθώς το Moms for Liberty δεν είναι απλώς μια ομάδα θυμωμένων, αντι-ΛΟΑΤΚΙ γονέων, αλλά σταδιακά αποκτά πολιτική δύναμη.

Η ομάδα του Moms for Liberty στη Φλόριντα συνεργάστηκε με τον κυβερνήτη της πολιτείας Ρον Ντε Σάντις για την προώθηση της νομοθεσίας του «Don't say gay», στα σχολεία.

Η ομάδα είναι διαβόητη επειδή αγωνίζεται ακατάπαυστα για την αφαίρεση βιβλίων με θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από σχολεία και βιβλιοθήκες.

Με πληροφορίες του PinkNews/MSNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM