Ονδούρα: Οκταπλή δολοφονία για κτηματικές διαφορές– Ανήλικος ανάμεσα στα θύματα

Ονδούρα: Οκταπλή δολοφονία για κτηματικές διαφορές– Ανάμεσα στα θύματα κι ένα ανήλικο παιδί Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε ορεινή περιοχή στην κεντρική Ονδούρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αιτία για την πολλαπλή δολοφονία φέρεται να ήταν κτηματικές διαφορές μεταξύ δύο οικογενειών.

«Τα θύματα είναι έξι άνδρες, μια γυναίκα κι ένα ανήλικο παιδί που μετακινούνταν με όχημα όταν δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους με όπλα», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ονδούρας, ο Εντγκάρδο Μπαραόνα. «Έχασαν τη ζωή τους ακαριαία», πρόσθεσε.

Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Ελ Πορτίγιο δε λα Μόρα, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα.

«Κάνουμε την υπόθεση πως οι δολοφονίες οφείλονται σε διένεξη για τη γη» μεταξύ οικογενειών, δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στον νομό Κομαγιάγουα, Νόρμαν Βελάσκες.

Η Ονδούρα συνεχίζει να συγκαταλέγεται στα κράτη του κόσμου που αντιμετωπίζουν τα οξύτερα προβλήματα σε ό,τι αφορά τη βίαιη εγκληματικότητα, παρότι ο δείκτης ανθρωποκτονιών υποχώρησε το 2022 στις 35,79 ανά 100.000 κατοίκους, με άλλα λόγια στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαέξι χρόνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ