No.1

Ομπάμα: Είμαστε όλοι πρώτα Αμερικανοί, όχι Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικανοί

Ομπάμα: Είμαστε όλοι πρώτα Αμερικανοί, όχι Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικανοί Facebook Twitter
0

Λίγες ώρες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, ο νυν Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών, έχοντας στο πλευρό του τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Ανεξαρτήτως ποιανού το μέρος πήρατε στις εκλογές και τι ψηφίσατε, ο ήλιος θα βγει το πρωί και αυτό είναι το μόνο προγνωστικό που επαληθεύτηκε. Ο ήλιος βγήκε το πρωί», τόνισε αστειευόμενος ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, ο Ομπάμα δήλωσε πως επικοινώνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ και στάθηκε στην ανάγκη μίας ομαλής μετάβασης στην εξουσία, παρόλο που, όπως παραδέχθηκε, «δεν είναι μυστικό ότι έχουμε σημαντικές διαφορές».

«Η προεδρία και η αντιπροεδρία είναι μεγαλύτερη από όλους από εμάς. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για μία πετυχημένη μετάβαση», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι η ειρηνική μετάβαση αποτελεί ορόσημο της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ακόμη πως επικοινώνησε και με την Χίλαρι Κλίντον.

«Δεν μπορώ να μην είμαι υπερήφανος για εκείνη. Υπήρξε σπουδαία Πρώτη Κυρία, σπουδαία υπουργός Εξωτερικών και ξέρω ότι θα ήταν σπουδαία πρόεδρος. Είμαι σίγουρος ότι εκείνη και ο πρώην πρόεδρος Κλίντον θα συνεχίσουν την καλή δουλειά για τους Αμερικανούς πολίτες», συμπλήρωσε.

«Την επόμενη ημέρα των εκλογών πρέπει να θυμηθούμε ότι είμαστε στην ίδια ομάδα. Είμαστε όλοι πρώτα Αμερικανοί, όχι Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικανοί. Είμαστε πρώτα πατριώτες, Αμερικανοί και θέλουμε το καλύτερο για αυτή τη χώρα. Άκουσα τις δηλώσεις Τραμπ, αυτό το μήνυμα άκουσα στις δηλώσεις του και όταν μίλησα μαζί του και αυτό μου έδωσε μια ανάταση, μια αίσθηση ενότητας»σχολίασε ο απερχόμενος Πρόεδρος, ενώ τόνισε την ανάγκη κανείς να μην νιώσει αποκλεισμένος, με σεβασμό στους θεσμούς, το κράτος δικαίου και κυρίως σεβασμό του ενός προς τον άλλο. «Ελπίζω ο Ντ. Τραμπ να διατηρήσει αυτό το πνεύμα και να ξεκινήσει έτσι την προεδρία του» σχολίασε ο Μπ. Ομπάμα.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM