Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Παρίσι φοβάται για νέες επιθέσεις μετά το σαμποτάζ στα τρένα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Παρίσι φοβάται για νέες επιθέσεις μετά το σαμποτάζ στα τρένα Facebook Twitter
0

Η Γαλλία βρίσκεται σε «επιφυλακή» για περαιτέρω επιθέσεις σαμποτάζ μετά τις συντονισμένες εμπρηστικές επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο την Παρασκευή που προκάλεσαν χάος λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο SNCF έχει προειδοποιήσει για καθυστερήσεις όλο το Σαββατοκύριακο μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής. Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε κανονικά στον ποταμό Σηκουάνα και οι διοργανωτές δεν αποκλείουν περαιτέρω απόπειρες επιθέσεων κατά τη διάρκεια του επόμενου δεκαπενθημέρου.

«Σήμερα βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού, οπότε προφανώς έχουμε κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις ασφαλείας, καθώς και drones, οπότε σήμερα έχουμε αυξήσει σημαντικά την επαγρύπνησή μας» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Πατρίς Βεργκριέτ. 

Ο Ζεράλ Νταρμανέν, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε ότι υπήρξαν έως και τέσσερις επιπλέον επιθέσεις που αποτράπηκαν από την ασφάλεια του Παρισιού και ότι το επίπεδο απειλής παραμένει "υψηλό". Τα τρένα εκτελούν τώρα δρομολόγια, αλλά πολλά από αυτά έχουν υποστεί αλλαγές ή ακυρώσεις, ενώ ορισμένες από τις γραμμές υψηλής ταχύτητας επηρεάστηκαν από την αναστάτωση της Παρασκευής.

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στα τρένα υψηλής ταχύτητας

Κατά μέσον όρο 7 στα 10 τρένα υψηλής ταχύτητας θα κινούνται στη διάρκεια της σημερινής ημέρας στη Γαλλία στον βόρειο, τον δυτικό και τον νοτιοδυτικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας, ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF σήμερα, μία ημέρα μετά τις ενέργειες δολιοφθοράς που διαπράχθηκαν κατά του σιδηροδρομικού δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας (TGV) πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων προέβλεψε επίσης μέσες καθυστερήσεις μίας ως δύο ωρών στους τρεις αυτούς σιδηροδρομικούς άξονες, σημειώνοντας επίσης ότι «η κυκλοφορία στον βόρειο άξονα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα».

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM