Ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος της δίκης του βομβιστή της Βοστώνης

Ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος της δίκης του βομβιστή της Βοστώνης Facebook Twitter
0

Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου για τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, και οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, θα πραγματοποιήσουν σήμερα τις τελικές τους αγορεύσεις πριν οι ένορκοι ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την ετυμηγορία σχετικά με την ενοχή ή μη του 21χρονου.

Όπως αναφέρει το Reuters, ένα μήνα αφότου η υπεράσπιση του Τσαρνάεφ παραδέχθηκε τον ρόλο του στην επίθεση και τις τέσσερις χαοτικές ημέρες που ακολούθησαν, και οι δύο πλευρές αναμένεται να επικεντρωθούν σήμερα όχι τόσο στην ενοχή του αυτή καθεαυτή αλλά στο αν ο Τσαρνάεφ θα καταδικαστεί σε θάνατο.

Ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος της δίκης του βομβιστή της Βοστώνης Facebook Twitter

Οι σημερινές τελικές αγορεύσεις θα μπορούσαν να είναι μια πρώτη παρουσίαση των επιχειρημάτων που σχεδιάζει να αναπτύξει κάθε πλευρά στην επόμενη φάση της δίκης, όταν η ίδια επιτροπή ενόρκων θα ακούσει ένα νέο γύρο καταθέσεων από μάρτυρες, πριν αποφασίσει εάν θα καταδικάσει τον Τσρνάεφ σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης, ή σε θάνατο.

Το πρώτο μισό της δίκης προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς οι δύο πλευρές παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους σε μόλις 16 ημέρες - σε λιγότερο χρόνο από εκείνον που χρειάστηκε για να επιλεχθούν οι ένορκοι.

Η ταχύτητα αυτή, σύμφωνα με το Reuters, οφείλεται στο γεγονός ότι η υπεράσπιση δεν μπόρεσε να περάσει το αρχικό της επιχείρημα, ότι δηλαδή ο Τσαρνάεφ ήταν δευτερεύων συνεργός σε ένα σχέδιο που οργανώθηκε αλλά και υλοποιήθηκε σε μεγάλο μέρος από τον 26χρονο αδελφό του, Ταμερλάν, ο οποίος και σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στην προσπάθεια σύλληψής του.

Μάρτυρες στη δίκη μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα του Τζοχάρ δεν βρέθηκαν στα υλικά με τα οποία είχαν κατασκευαστεί οι εκρηκτικοί μηχανισμοί και πως το εξτρεμιστικό υλικό που βρέθηκε στον υπολογιστή του -συμπεριλαμβανομένων αντιγράφων του περιοδικού 'Inspire' της Αλ Κάιντα- το είχε αρχικά «κατεβάσει» ο αδερφός του.

Ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος της δίκης του βομβιστή της Βοστώνης Facebook Twitter

Οι ένορκοι είδαν επίσης φωτογραφίες του Τζοχάρ να στέκεται κοντά στη γραμμή του τερματισμού του μαραθώνιου με ένα σακίδιο πλάτης, λίγο πριν τις εκρήξεις που στοίχισαν τη ζωή σε τρία άτομα, ενώ κατηγορείται επίσης για τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός αστυνομικού στο MIT, όπου είχε ξεκινήσει το ανθρωποκυνηγητό που κατέληξε στον εντοπισμό των δύο αδερφών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ