Ολάντ: Ο Μπερλουσκόνι δεν έχει σοβαρή προοπτική

Ολάντ: Ο Μπερλουσκόνι δεν έχει σοβαρή προοπτική Facebook Twitter
0

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη νεκρανάσταση του Καβαλιέρε δήλωσε πως δεν υπάρχει «πολύ σοβαρή προοπτική» να διαδεχθεί τον Μάριο Μόντι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Δεν πιστεύω πως υπάρχει μια πολύ σοβαρή προοπτική από την πλευρά του κ. Μπερλουσκόνι, που ο ίδιος φάνηκε να αποκλείει την υποψηφιότητά του», δήλωσε ο Ολάντ στο τέλος της πρώτης ημέρας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, η οποία προσέφερε ευρεία υποστήριξη στον Μόντι.

«Τέλος, μαζί του, αυτό που είναι αλήθεια τη μια μέρα, δεν είναι οπωσδήποτε και την επομένη», ειρωνεύτηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του γαλλικού κράτους, η συμμετοχή του «Καβαλιέρε» χθες Πέμπτη στην παραδοσιακή σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), του κόμματος των συντηρητικών Ευρωπαίων, πριν από τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., φαίνεται πως ήταν «αστεία».

Ο Ολάντ είπε πως δεν θέλει «να αναμιχθεί στις ιταλικές εκλογές και να οικειοποιηθεί τον κ. Μόντι, όπως άλλοι προσπαθούν να κάνουν». Ο Μόντι, ο οποίος δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, προσκλήθηκε χθες στη σύνοδο του ΕΛΚ, στην οποία πήγε.

«Ήμουν πολύ σαφής στο γεγονός ότι η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι πραγματοποίησε μια σημαντική και χρήσιμη δουλειά για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει και πάλι η Ιταλία», δήλωσε από την πλευρά της η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε.

«Ο κ. Μόντι είναι ελεύθερος, θα πάει όπου επιθυμεί να πάει», δήλωσε ο Ολάντ. «Ο ίδιος είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον του και οι Ιταλοί είναι αυτοί που το Φεβρουάριο θα επιλέξουν τους ηγέτες τους», επέμεινε.

«Δεν πιστεύω, για να είμαι εντελώς σαφής, ότι η Ιταλία είναι ένα πρόβλημα για την Ευρώπη, κατ' ουδένα τρόπο», τόνισε εκτιμώντας πως «η Ιταλία έκανε τις (οικονομικές) επιλογές της» εδώ και πολλούς μήνες και «ανέκαμψε».

Υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο της συνάντησης του ΕΛΚ, ο 76χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε έτοιμος να εγκαταλείψει την πολιτική ζωή ενώ οι συντηρητικοί ευρωπαίοι σύμμαχοί του επέδειξαν σαφώς την προτίμησή τους στον Μάριο Μόντι. «Θα είμαι υποψήφιος μόνον αν είναι απαραίτητο», δήλωσε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM