ΟΗΕ: Περισσότερα από 30 εκ. άνθρωποι πλήττονται από τον υποσιτισμό, σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική

ΟΗΕ: Περισσότερα από 30 εκ. άνθρωποι πλήττονται από τον υποσιτισμό, σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική Facebook Twitter
0

Ο υποσιτισμός επιδεινώνεται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική με περισσότερους από 30 εκατομμύρια ανθρώπους να πλήττονται, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνή Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

 

Σύμφωνα με έκθεση, που δημοσιεύθηκε σήμερα, η διατροφική και επισιτιστική ασφάλεια έχουν «επιδεινωθεί σημαντικά στη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών, υπονομεύοντας τις συνεχείς προόδους που επιτεύχθηκαν πριν το 2010».

Βασική αιτία αυτής της επιδείνωσης, σύμφωνα με τον FAO, είναι «η επέκταση και η ένταση των συγκρούσεων και των παρατεταμένων κρίσεων».

 

«Η διάδοση της σοβαρής διατροφικής ανασφάλειας μεταξύ των ενηλίκων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική πλησίαζε το 9,5% το 2014-2015, δηλαδή περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι», εκτίμησε ο FAO.

 

Η κρίση στη Συρία, οι συγκρούσεις στην Υεμένη και το Ιράκ έχουν επιδεινώσει το φαινόμενο, σύμφωνα με τον οργανισμό. Παράλληλα ο FAΟ εκτιμά ότι εκτός από τις συγκρούσεις, η λειψυδρία και η κλιματική αλλαγή επηρεάζουν τη διατροφή των πληθυσμών της περιοχής αυτής.

 

Ο οργανισμός υπογραμμίζει ότι είναι αναγκαίο «να αναπτυχθούν και να τεθούν σε εφαρμογή στρατηγικές για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων και για την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο νερό και τη γεωργία».

 

Τέλος, η έκθεση «ζητεί να υπάρξει ενισχυμένη περιφερειακή συνεργασία, ώστε να αντιμετωπιστεί η τεράστια πρόκληση της λειψυδρίας και της κλιματικής αλλαγής». Σύμφωνα με τον FAO, τώρα πρέπει να ληφθούν «σωστές αποφάσεις».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ
Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM