ΟΗΕ: Ο αραβικός συνασπισμός της Υεμένης υπεύθυνος για την επίθεση σε πλοιάριο με 42 νεκρούς

ΟΗΕ: Ο αραβικός συνασπισμός της Υεμένης υπεύθυνος για την επίθεση σε πλοιάριο με 42 νεκρούς Facebook Twitter
0

Η επίθεση εναντίον ενός πλοιαρίου που μετέφερε πρόσφυγες στα ανοικτά της Υεμένης τον Μάρτιο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 42 ανθρώπων εξαπολύθηκε από τον αραβικό συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του ΟΗΕ.

 

Ένα ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον του πλοιαρίου αυτού στο οποίο επέβαιναν 140 άνθρωποι, προκαλώντας τον θάνατο 42 εξ αυτών και τον τραυματισμό ακόμη 34, μια ενέργεια που αποτελεί παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, επισημαίνει η έκθεση.

 

«Το πλοιάριο δέχθηκε σίγουρα επίθεση από ένα επιθετικό ελικόπτερο το οποίο έφερε όπλα διαμετρήματος 7,6 χιλιοστών», εξηγεί η έκθεση, που παρουσιάστηκε από εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

 

«Ο αραβικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική δύναμη που εμπλέκεται σε αυτή τη σύγκρουση η οποία έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει επιθετικά ελικόπτερα σε αυτή την περιοχή», τονίζεται.

 

Οι δυνάμεις του αραβικού συνασπισμού, που στηρίζουν τον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, διαψεύδει ότι στρατεύματά του ήταν παρόντα στην περιοχή της Χοντέιντα, όπου δέχθηκε επίθεση το πλοιάριο.

 

«Ο συνασπισμός δεν άνοιξε πυρ σε αυτή την περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, ο στρατηγός Άχμεντ Ασίρι.

 

Δύο ακόμη επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από ελικόπτερα ή πολεμικά πλοία εναντίον αλιευτικών στις 15 και 16 Μαρτίου προκάλεσαν τον θάνατο 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM