ΟΗΕ: 27 παιδιά σκοτώθηκαν στην επίθεση με χημικά στη Συρία - Στους 546 ανέρχονται οι τραυματίες

ΟΗΕ: 27 παιδιά σκοτώθηκαν στην επίθεση με χημικά στη Συρία - Στους 546 ανέρχονται οι τραυματίες Facebook Twitter
0

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε σήμερα το θάνατο τουλάχιστον 27 παιδιών στην επίθεση με χημικά που σημειώθηκε στο Χαν Σεϊχούν της Συρίας από την οποία τραυματίστηκαν άλλοι 546 άνθρωποι.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και «μεγάλος αριθμός παιδιών», σύμφωνα με τη Unicef.

«Οι αριθμοί αυτοί πιθανότατα θα αυξηθούν», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της η οργάνωση, η οποία έχει στείλει εννέα ασθενοφόρα και παρέχει υποστήριξη σε επτά κινητές κλινικές στην περιοχή του Χαν Σεϊχούν.

Αυτός ο προσωρινός απολογισμός του ΟΗΕ ανεβάζει κατά πολύ τον αριθμό των τραυματιών.

Ο προηγούμενος απολογισμός του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έκανε λόγο για 86 νεκρούς (σ.σ. εκ των οποίων 30 παιδιά) και 160 τραυματίες από την επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στην πόλη που ελέγχεται από τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίσουν να σκοτώνονται παιδιά στη Συρία. Όλες οι εμπόλεμες πλευρές και όλοι εκείνοι που έχουν επιρροή σε αυτές τις πλευρές θα πρέπει αμέσως να βάλουν τέλος σε αυτήν τη φρίκη», τόνισε ο διευθυντής της Unicef για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής Χέερτ Καπελάρε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM