Οι τζιχαντιστές στρέφονται τώρα με απειλές και προς την Κίνα

Οι τζιχαντιστές στρέφονται τώρα με απειλές και προς την Κίνα Facebook Twitter
0

Η τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους, εκτός από τη Δύση, στρέφεται τώρα και στην Ανατολή με απειλές κατά της Κίνας, αλλά και με ένα βίντεο στο οποίο τζιχαντιστής ακούγεται να απευθύνεται στο μουσουλμανικό στοιχείο της ασιατικής χώρας και να το καλεί να ξεσηκωθεί.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν ότι εκτέλεσαν κινέζο όμηρο, ενώ τώρα απειλούν και την ίδια τη χώρα με το βίντεο, το οποίο θεωρείται και ως μία πρώτη απόπειρα να κερδίσουν νέους πιστούς στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Όπως και στις άλλες παραγωγές των τζιχαντιστών, σε αυτό το βίντεο ακούγεται μια χορωδία από ανδρικές φωνές να απαγγέλλουν κείμενο που εξυψώνει το θάνατο στο όνομα του Ισλάμ ενώ ακούγεται μία «υπνωτική» μουσική υπόκρουση.

Η Κίνα είναι  μία από τις 60 χώρες που προσδιορίζονται ως στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων σε βίντεο του Isis που κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες.

Τον Ιούνιο του 2014, ο Κινέζος ειδικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή είχε δηλώσει ότι η χώρα του ανησυχεί για εξτρεμιστές, που αφού πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, «θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους βυθισμένοι στην εξτρεμιστική τους ιδεολογία για να απειλήσουν την εθνική μας ασφάλεια».

Οι κινεζικές αρχές, που δεν γνωρίζουν πόσοι κινέζοι πολεμούν στο πλευρά των τζιχαντιστών, ελέγχουν πλέον τη διάδοση των μηνυμάτων αυτών . "Θα πρέπει να υιοθετήσουμε αντι-τρομοκρατικές ενέργειες όσο το δυνατόν ευρύτερα στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Η τρομοκρατία είναι κοινός μας εχθρός, και καμία χώρα δεν είναι απρόσβλητη από αυτή",  δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Συνήθως, τα μηνύματα που αποστέλλονται απευθύνονται σ τα μέλη της αυτονομιστικής κίνησης της μειονότητας των Ουιγούρων που ζει στην μουσουλμανική περιοχή του Xinjiang. Οι περισσότεροι από αυτούς πάντως,  (με εξαίρεση για τους νεότερους) δεν μιλούν την κινεζική γλώσσα, αλλά τη γλώσσα καταγωγής τους, του Τουρκμενιστάν. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM