Οι τραγικοί αριθμού του προσφυγικού: 2.043 άνθρωποι πνιγμένοι στη Μεσόγειο μόνο φέτος

Οι τραγικοί αριθμού του προσφυγικού: 2.043 άνθρωποι πνιγμένοι στη Μεσόγειο μόνο φέτος Facebook Twitter
EPA
0

Περισσότεροι από 102.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν από την αρχή του 2018 μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης, αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Από αυτούς οι 49.912 προσέγγισαν την Ισπανία, αποδεικνύοντας ότι η χώρα της δυτικής Ευρώπης αποτελεί το πλέον δημοφιλές σημείο εισόδου.

Στην Ελλάδα οι αφίξεις ανήλθαν σε 28.252 και στην Ιταλία σε 22.519.

Είναι η πέμπτη συνεχής χρονιά που το άθροισμα των αφίξεων στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης ξεπερνά το κατώφλι των 100.000 ατόμων.

Κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2017, οι αφίξεις είχαν φτάσει τις 156.372, ενώ το 2016 τις 341.215.

Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι στη Μεσόγειο από την αρχή του έτους έως και τις 11 Νοεμβρίου του 2018 ανέρχονται σε 2.043, όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρσι είχαν καταγραφεί 3.001 θάνατοι και το 2016 4.329.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ημερών, δύο από τα θύματα που προστέθηκαν στον κατάλογο των θανάτων για το 2018, βρήκαν τραγικό θάνατο σε δυστυχήματα στην Ελλάδα.

Από τον Μάρτιο του 2018 έως και σήμερα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον εννιά τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της βόρειας Ελλάδας, που άφησαν πίσω τους 26 νεκρούς και 79 τραυματίες πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΔΟΜ, η πλειονότητα των μεταναστών που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα μπαίνουν στην Ελλάδα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και έχουν ως αρχικό στόχο μεγάλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα.

Τα επόμενα βήματά τους αποφασίζονται πολλές φορές από το δίκτυο των διακινητών που έχει αναλάβει τη μετακίνησή τους.

Επιπλέον και σύμφωνα με πληροφορίες του οργανισμού, οι διακινητές επιλέγουν ως επί το πλείστον ανήλικους μετανάστες για οδηγούς, ηλικίας 15 έως 17 ετών, με βασικό επιχείρημα ότι μπορεί να αποφύγουν τη σύλληψη λόγω της ηλικίας τους.

Με βάση τα καταγεγραμμένα στοιχεία του ΔΟΜ, ο θάνατος σε τροχαίο δυστύχημα σε ευρωπαϊκό έδαφος δεν θεωρείται κάτι σπάνιο, δεδομένου ότι καταγράφονται τουλάχιστον δύο την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, 91 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους διασχίζοντας με όχημα την Ευρώπη.

Πέρσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 97, το 2016 ήταν 63 και το 2015 ήταν 136.

Την ίδια ώρα το σύνολο των νεκρών και αγνοούμενων προσφύγων και μεταναστών παγκοσμίως για το 2018 ανέρχεται σε 3.190 άτομα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διεθνή / Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ: «Είμαστε σε έντονες διαπραγματεύσεις» λέει - Το Ιράν προειδοποιεί για αντίποινα

Παράλληλα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ διερωτώνται για την ψυχική υγεία του - Μπορούν να τον απομακρύνουν προσφεύγοντας στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος;
THE LIFO TEAM