Οι συνδρομές σε πλατφόρμες streaming ξεπέρασαν το 1 δισ. κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Οι συνδρομές σε πλατφόρμες streaming ξεπέρασαν το 1 δισ. κατά τη διάρκεια της πανδημίας Facebook Twitter
0

Ο αριθμός των συνδρομών σε υπηρεσίες streaming παγκοσμίως έφτασε το 1,1 δισεκατομμύριο το 2020, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Motion Picture Association.Η πανδημία βοήθησε στην επίτευξη αυτού του ορόσημου, καθώς οι άνθρωποι που έμειναν αναγκαστικά στο σπίτι λόγω του lockdown αναζητούσαν έναν τρόπο διασκέδασης.

 

Οι συνδρομές σε υπηρεσίες streaming αυξήθηκαν κατά 26% σε σύγκριση με το 2019. Μόνο στις ΗΠΑ η αύξηση που καταγράφηκε ήταν της τάξεως του 32%, καθώς οι συνδρομές έφτασαν συνολικά τις 308,6 εκατ. την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με την MPA.

 

Το Netflix πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τις 200 εκατομμύρια συνδρομές παγκοσμίως, ενώ το Disney+ έχει περισσότερους από 100 εκατομμύρια συνδρομήτες, προτού συμπληρώσει δύο χρόνια «ζωής».

 

Στο μεταξύ τα παγκόσμια έσοδα του box-office έπεσαν κατά περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια, σε 12 δισεκατομμύρια, καθώς οι κινηματογράφοι ήταν κλειστοί στις περισσότερες χώρες.

 

Η μείωση αυτή ήρθε μία χρονιά μετά τα έσοδα ρεκόρ των 42,3 δισεκατομμυρίων το 2019, σύμφωνα με την MPA. Επίσης, πέρυσι η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ για πρώτη φορά στη σχετική λίστα, με έσοδα 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

 

Αν και τα έσοδα από το box office κατέγραψαν βουτιά παγκοσμίως, τα έσοδα από τις πλατφόρμες βοήθησαν να αντισταθμιστούν αυτές οι απώλειες σύμφωνα με την ΜPA. Τα έσοδα από τις προσφορές απευθείας στον καταναλωτή- που περιλαμβάνουν το streaming και τις online ενοικιάσεις- αυξήθηκαν σε 61,8 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, από 47,2 δισ. το 2019.

 

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ