Οι σπουδές στα πανεπιστήμια της Γερμανίας είναι πλέον εντελώς δωρεάν

Οι σπουδές στα πανεπιστήμια της Γερμανίας είναι πλέον εντελώς δωρεάν Facebook Twitter
6

Την προηγούμενη βδομάδα και το τελευταίο κρατίδιο της Γερμανίας, η Κάτω Σαξωνία, κατήργησε εντελώς τα δίδακτρα των πανεπιστημιακών σπουδών για τους φοιτητές. Από εδώ και στο εξής η φοίτηση σε όλα τα κρατικά Πανεπιστήμια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας θα είναι δωρεάν.


Η απόφαση δεν επηρεάζει μόνο τους Γερμανούς μελλοντικούς φοιτητές, αλλά όλους όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε μεγάλα Γερμανικά Πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης και του Μονάχου. Η ανώτατη εκπαίδευση του Γερμανικού Κράτους είναι πλεόν δωρεάν για φοιτητές από όλο τον κόσμο, με μόνη προϋπόθεση τη πολύ καλή γνώση της Γερμανικής γλώσσας.


«Δεν θέλουμε μια ανώτατη εκπαίδευση που να εξαρτάται από το πόσο πλούσιοι είναι οι γονείς», δήλωσε η Gabrielle Heinen-Kjajic, η υπουργός της πολιτείας.

Με τον τρόπο αυτό, η Γερμανία, από τη θέση της τέταρτης πιο δημοφιλούς χώρας για σπουδές, ολοκληρώνει τον στόχο της για καθολική δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Eleftheria Tsiarta Αυτό δεν ισχύει!!! Αντίθετα τώρα ψηφίζεται νόμος που θα τεθεί σε ισχύ από το επόμενο εξάμηνο (ή τουλάχιστον προσπαθούν να το προλάβουν), που θε επιβάλλει δίδακτρα 1500€/ εξάμηνο σε όλους ανεξαιρέτως τους ξένους φοιτητές! Έτσι ξαφνικά βρίσκονται έκθετοι όλοι αυτοί που φοιτούν ήδη στα Γερμανικά πανεπιστήμια χωρίς γερμανική υποκοότητα. Ομολογώ δεν το έχω ψάξει σε βάθος, αλλά αν κρίνω από τον πανικό της φοιτήτριας φίλης που μου το ανέφερε, υποθέτω ισχύει.
Νομίζω ότι η δυσκολία της γλώσσας ξεπερνιέται ειδικά όταν κάποιος είναι νέος και με όρεξη. Το B2 για κάποιον που πάει για σπουδές και όχι χαβαλέ ακούγεται σχεδόν ανέκδοτο. Από την άλλη, η γλώσσα εξαρτάται και από το πανεπιστήμιο και από τη σχολή. Συγκεκριμένα έχω μπροστά μου τον οδηγό σπουδών του Παν/μίου του Αμβούργου που λέει ότι για βα γίνει κάποιος καθηγητής μπορεί να χρειαστεί και C2, οπότε οκ... αλλά σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν πιστεύω ούτε στη θεοποίηση των γερμανικών πανεπιστημίων, ούτε στον μηδενισμό των ελληνικών. Το θέμα είναι η όρεξη που έχει κάποιος...
Καλα γιατι στην φωτο εχει ενα καθαρο και μοντερνο πανεπιστημιο? Γιατι δεν ειναι βρωμικο με ταγκιες Αναρχιας κλπ, ελεος. Ετσι πρεπει να ειναι η φαση στα πανεπιστημια για να νιωσεις φοιτητης -.-
αςπουμε τωρα και τι ποσοστο των μαθητων κανει ανωτερες σπουδες στη γερμανια κι οχι τεχνικη εκπαιδευση( κατω απο 10%) σε αντιθεση με τη χωρα οπου ολοι εχουν πτυχια αει και ποσο ανατιθεται σε μεγαλες εταιρεις η τεχνικη εκπαιδευση και πρακτικη για να τελειωσουν οι συγκρισεις...
Στο Πανεπιστήμιο που σπουδάζω εγώ (WWU Münster), κοστίζει 230 Ευρώ το εξάμηνο, αλλά σου δίνεται δωρεάν πάσο για να μετακινηθείς σε όλο το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας εντελώς δωρεάν. Και πάλι δηλαδή τα χρήματα που δίνεις, κάπου σε διευκολύνουν.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ