Οι πρώτες περικοπές του Μακρόν-Με διάταγμα περικόπτει το προσωπικό στα υπουργικά γραφεία

Οι πρώτες περικοπές του Μακρόν-Με διάταγμα περικόπτει το προσωπικό στα υπουργικά γραφεία Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα της κυβερνήσεως το οποίο περιορίζει σε δέκα τον αριθμό των συνεργατών κάθε υπουργού και διευκρινίζει ότι ο διορισμός των προσώπων που επανδρώνουν τα υπουργικά γραφεία γίνεται με διάταγμα αφού υποβληθεί στον πρωθυπουργό.

 

«Το γραφείο ενός υπουργού δεν μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερα από δέκα μέλη. Το γραφείο ενός αναπληρωτή υπουργού δεν μπορεί να περιλαμβάνει παρά οκτώ μέλη. Το γραφείο ενός υφυπουργού δεν μπορεί να περιλαμβάνει παρά πέντε μέλη», αναφέρει το προεδρικό διάταγμα που φέρει τις υπογραφές του προέδρου της Γαλλίας και του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ.

 

«Οι διορισμοί των μελών των υπουργικών γραφείων γίνονται με υπουργική απόφαση αφού θα έχουν υποβληθεί στον πρωθυπουργό». Η υπουργική απόφαση θα προσδιορίζει τον τίτλο του προσώπου και το έργο που καλείται να επιτελέσει στο υπουργικό γραφείο.

 

«Κανείς δεν μπορεί να ασκεί έργο σε υπουργικό γραφείο, εάν δεν αποτελεί αντικείμενο υπουργική απόφασης».

 

Κάθε μέλος ενός υπουργικού γραφείου οφείλει «να καταθέσει δήλωση περιουσιακών στοιχείων και δήλωση δραστηριοτήτων στην Ανώτατη Αρχή Διαφάνειας της Δημόσιας Ζωής». Τέλος «κανείς δεν μπορεί να ενταχθεί στο προσωπικό υπουργικού γραφείου εάν στερείται των πολιτικών του δικαιωμάτων».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM